Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2013. 16:58 >> 16:58
1

PRIZNANJE NAČELNIKA

Zahtjevni zadaci pred VII kontigentom

Sedmi kontingent je prvi crnogorski kontingent u misiji ISAF u Avganistanu koji realizuje patrole izvan baze, što ovaj zadatak čini posebno izazovnim.

Načelnik Generalštaba, viceadmiral Dragan Samardžić, koji se nalazi u posjeti pripadnicima VII kontingenta Vojske Crne Gore u Mazar-e Šarifu, istakao je da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim angažovanjem VII kontingenta i odao priznanje svim pripadnicima za profesionalno, odgovorno i uspješno izvršavanje zadatka.

Zaštita snaga i patrole u zoni oko baze „Marmal“, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Hrvatske, su primarni zadaci koji su vrlo zahtjevni i odgovorni.

Crnogorska delegacija je razgovarala i sa komandantom Regionalne komande Sjever, njemačkim generalom Volmerom, koji je, kako je saopšteno, izrazio zahvalnost Crnoj Gori na kontinuiranoj pomoći i prisustvu crnogorskih vojnika u ISAF misiji.

„General Volmer je ocijenio da je rad crnogorskih štabnih oficira u Regionalnoj komandi Sjever ogroman doprinos i istakao da su vrlo profesionalni i uspješni u izvršavanju postavljenih zadataka“, navodi se u saopštenju.

Što se tiče trenutne bezbjednosne situacije u zoni odgovornosti Regionalne komande Sjever, ocijenjeno je da je ostvaren veliki napredak kad je u pitanju razvoj sposobnosti Avganistanskih nacionalnih snaga bezbjednosti (ANSF), koje sve više preuzimaju izvođenje operacija, uz neophodnu podršku ISAF snaga.

To je, kako se navodi, doprinijelo stvaranju povoljne bezbjednosne situacije na sjeveru Avganistana, koja omogućava nesmetano prenošenje ovlašćenja na avganistanske vlasti.

U razgovoru sa komandatom hrvatskog kontingenta, brigadirom Tuškanom, istaknuto je obostrano zadovoljstvo saradnjom koje dvije vojske imaju na ovom zajedničkom zadatku.

Tuškan je kazao da je zadovoljan rezultatima rada crnogorskih vojnika, posebno ističući njihov profesionalizam i požrtvovanost u radu.

Samardžić je ocijenio da su iskreni i otvoreni partnerski odnosi znatno pomogli u pripremama Sedmog kontingenta za zadatke koje izvršavaju.

„Zajednička vježba hrvatskih i crnogorskih vojnika i provjera osposobljenosti prije upućivanja u misiju omogućili su da se pripadnici dvije vojske bolje upoznaju i steknu povjerenje koje je posebno važno na ovakvim zadacima“. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније