Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2013. 14:43 >> 14:43

ISTRAŽIVANJE

CGO: Slabi rezultati uprkos velikim ulaganjima

U Upravu policije, organu koji se bavi borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, u proteklih pet godina iz fondova Evropske unije (EU) i Budžeta uloženo je oko 26 miliona EUR, pokazalo je istraživanje Centra za građansko obrazovanje.

CGO je danas predstavio nalaze istraživanja o finansijskim ulaganjima u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori iz fondova EU i iz Budžeta od 2007. do 2012. godine, koje je ta nevladina organizacija sprovela od 17. januara do 6. februara.

Istraživanje je obuhvatilo deset organa, čiji predstavnici učestvuju u radu Nacionalne komisije za sprovođenje strategije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, Nacionalnu komisiju i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

U Upravu policije uloženo je skoro 26 miliona EUR, u Ministarstvo pravde blizu četiri miliona, u Ministarstvo unutrašnjih poslova 3,3 miliona, u Upravu za antikorupcijsku inicijativu 1,93 miliona, u Upravu za sprječavanje pranja novca i finnasiranje terorizma 1,45 miliona, a u Vrhovno državno tužilaštvo 4,29 miliona EUR.

U toj NVO smatraju da, iako je u te institucije uloženo mnogo, nema značajnijih rezultata u borbi protiv tih pojava.

Cilj istraživanje je, kako su naveli, doprinos podizanju svijesti o odgovornom trošenju novca iz Budžeta Crne Gore i fondova EU.

Prema riječima pravnog savjetnika CGO, Borisa Marića, istraživanje javnog mnjenja pokazuje da je broj onih koji vjeruju da je korupcija široko rasprostranjena veći u odnosu na 2009. godinu, a da je samo sedam odsto onih koji vjeruju da nema korupcije u države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније