Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

26. 10. 2016. 18:37 >> 18:14

BOŠKOVIĆ-UEHARA

"Ulaganje u obrazovanje je važno"

Reforma engleskog jezika, koju sprovodimo u obrazovnom sistemu, je nešto na što smo posebno ponosni, jer upravo će nam ona omogućiti da realizujemo cjelokupnu refomu obrazovnog sistema shodno potrebama današnjeg vremena, ocijenio je ministar prosvjete, Predrag Bošković.

Bošković se danas sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako navode, razgovarano je o reformi obrazovnog sistema sa posebnim osvrtom na predškolsko i srednje stručno obrazovnje, kao i o reformi koja je sprovedena u oblasti visokog obrazovanja, rezultatima dosadašnje saradnje i unapređenju saradnje u narednom periodu.

"Reforma engleskog jezika koju sprovodimo u obrazovnom sistemu je nešto na što smo posebno ponosni, jer upravo će nam ona omogućiti da realizujemo cjelokupnu refomu obrazovnog sistema shodno potrebama današnjeg vremena", rekao je Bošković.

Posebno je istakao značaj uvođenja specijalističkih odjeljenja među kojima je jezičko odjeljenje i odjeljenje u kojem se nastava izvodi na engleskom jeziku iz tri nastavna predmeta u JU Gimnazija "Slobodan Škerović" Podgorica, kao pilot projekat koji daje pozitivne rezultate.

"Bošković je Ueharu upoznao i sa činjenicom da će se sljedeće školske godine realizovati i pilot projekat u osnovnom obrazovanju u okviru koga će se nastava od prvog razreda izvoditi na engleskom jeziku, kao i sa uvođenjem engleskog jezika u predškolskim ustanovama u kojima će djeca već od treće godine učiti engleski jezik", navodi se u saopštenju.

Ističe da je ulaganje u obrazovanje najznačajnije za jednu državu i njen razvoj i da je obrazovanje jedan od prioriteta rada Vlade Crna Gora, koja je u posljednjih deset godina samo u infrastukturu uložila preko 112 miliona eura.

"Bošković je zahvalio Uehari na podršci koju SAD pruža obrazovnom sistemu Crne Gore kroz različite infrastrukturne projekte i edukativne programe i istakao da je Crna Gora uvijek u SAD imala pouzdanog partnera", dodaje se u saopštenju.

Uehara je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju država u oblasti obrazovanja i istakla da Crna Gora može očekivati podršku i saradnju SAD u oblasti obrazovanja i u narednom periodu.

"Ulaganje u obrazovanje je važno", rekla je ambasadorka i dodala da Ambasada SAD planira da podrži još nekoliko značajnih projekata sličnih projektu rekonstrukcije JU OŠ "Vladimir Nazor" koji je nedavno završen.

Ona je rekla da je rad Ministarstva prosvjete značajan za razvoj crnogorskog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније