Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

27. 10. 2016. 14:14 >> 13:52
1

U CRNOJ GORI

Smrtnost od karcinoma manji za 11%

U Crnoj Gori je za 11 odsto smanjena smrtnost od malignih bolesti godišnje, što je čini jednom od vodećih država Evrope i okruženja, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.



Ministarstvo zdravlja i crnogorske zdravstvene ustanove, organizovanjem brojnih aktivnosti obilježili su "Oktobar-mjesec borbe protiv karcinoma dojke" i tako, kako su kazali, nastavili promociju značaja preventivnih pregleda u borbi protiv najčešće maligne bolesti kod žena.

"Karcinom dojke ukoliko se otkrije na vrijeme uspješno se liječi. Kada se rak dojke otkrije u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i lečenje, šanse za izlječenje i produžetak života su daleko su veće nego u slučajevima kada se ova bolest otkrije u kasnoj fazi", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako su naveli, Crna Gora se, prema posljednjim objavljenim izvještajima Svjetske zdravstvene oranizacije, nalazi među vodećim zemljama okruženja u borbi protiv malignih bolesti.

"Prema izvještajima Svjetske zdravstvene organizacije, u Crnoj Gori za 11 odsto smanjena smrtnost od malignih bolesti na godišnjem nivou, po čemu je jedna od vodećih zemalja Evrope. To je rezultat primjene najsavremenije onkološke terapije i savremenih terapijskih onkoloških postupaka", saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Podsjetili su da su kroz Program kontinuirane medicinske edukacije, Ministarstvo zdravlja i Klinički centar Crne Gore organizovali dva stručna skupa za ljekare sa svih nivoa zdravstvene zaštite, na kojima je učestvovalo preko 30 ljekara iz svih crnogorskih zdravstvenih ustanova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније