Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2013. 15:19   >>  15:17 1

ODGOVOR

Gvozdenović: MANS kreira svoju istinu

Navodi Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) o zakonitosti postupanja oko rekonstrukcije benzinske pumpe MAT Company, nastavak je manipulativnog djelovanja kako bi se kreirala neka "MANS istina“ kojom će se zasipati javnost sve dok takva "istina“ ne postane istina, kazao ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Iz MANS-a tvrde da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma potvrdilo sumnje da je proces izdavanja dozvola firmi "MAT Company" sproveden netransparentno.

"Zaista je impresivno sa kojim nivoom drskosti MANS improvizuje eksplicitan i na činjenicama zasnovan odgovor Ministarstva, iz koga je i laiku očigledno da je Zakon apsolutno poštovan. Onaj kome je do istine i činjenica, lako ih može pronaći u pomenutom odgovoru. Očigledno, MANS nije u toj grupi. Iskustvo govori da se ne radi o nesposobnosti MANS-a da razumije ono što je očigledno, već o potrebi da se ta očiglednost zamagli i gurne u stranu, kako bi motivi koji ih vode ostali prikriveni. No, ti i takvi motivi se mogu lako razumjeti, ali to razumijevanje prepuštam i javnosti”, istakao je u svom reagovanju Gvozdenović.

Takođe, u MANS-u smatraju da "radna biografija" Gvozdenovićatreba da bude predmet istrage crnogorske policije i tužilaštva.

"Suočen sa faktima koji nesporno negiraju njihove polazne navode i urotničke insinuacije, MANS prebacuje težište na "sumnjivu radnu biografiju ministra“. Naravno, ne radi se o biografiji ministra kakva ona jeste, već o "biografiji“ koju MANS, već čitav niz godina, gebelsovski pokušava da kreira raznim pamfletima, izmišljotinama i neutemeljenim krivičnim prijavama. Praksa je da takve prijave bivaju propraćene hajkom nekih medija, uz apriornu tezu da eventualno odbacivanje prijave nikako ne može značiti njenu neutemeljenost, već potvrdu da je i organ kome se i sam MANS obraća – instrumentalizovan”, dodaje Gvozdenović. 

On navodi da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma dostavilo fakte o postupanju u vezi rekonstrukcije pumpe MAT Compay isključivo zbog javnosti, te da nema potrebe da se MANS-u ukazuje na činjenice.

"Jasno da njih činjenice ne zanimaju. Zanima ih samo država u kojoj niko neće dovoditi u sumnju njihove insinuacije i obmane,  u kojoj će MANS biti i tužilac i sudija i u kojoj će svako strepiti od MANS-ovog kažiprsta i od blata iz njihovih izjava, saopštenja i prijava. Ako se demokratija tumači kao pravo na bezobzirno blaćenje, bez moralnih i bilo kakvih drugih posljedica, bilo ko može postati meta MANS-ovog poimanja (ne)pravde, (bez)obzirnosti i (ne)odgovornosti”, zaključio je Gvozdenović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније