Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 10. 2016. 20:12 >> 19:52
5

NAKON OBJAVE VIDEA

Krivična zbog zlostavljanja mačke

Udruženje za zaštitu životinja "Prijatelji životinja Podgorica" podnijelo je krivičnu prijavu protiv osobe sa video snimka koji se juče pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi mladić koji namamljuje mačku, a zatim je šutira. Apeluju na nadležne da više pažnje posvete primjeni Zakona o zaštiti životinja.

Nakon što je se na društvenim mrežama pojavio snimak, u udruženju za zaštitu životinja odmah su reagovali.

"Podnio sam krivičnu prjavu Centru bezbjednosti Podgorica i očekujem njihov brzi odgovor. Apelujem na nadležne da više pažnje posvete poštovanju Zakona o zaštiti žvotinja, jer Crna Gora posjeduje dobar zakon", kazao je za TVCG, Dragoje Vlahović iz udruženja "Prijatelji životinja Podgorica".

Vlahović ipak napominje da su slučajevi nalik jučerašnjem pojedinačni, te da se generalno svijest građana za plemenitiji odnos prema životinjama i zbrinjavanje životinja znatno popravlja.

"Za to su dosta zaslužne NVO i udruženja koja sprovode akcije i apleluju i edukuje građane da budu što bolji prema životinjama da usvajaju životinje i budu što bolji posebno prema napuštenim životinjama", kaže Vlahović.

On zaključuje da su neophodne sankcije protiv onih koji krše Zakon o zaštiti životinja, kako bi se takvom ponašanju stalo na put.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније