Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2016. 15:45   >>  15:31

SOS TELEFON

Mladi Nikšićani sve više piju

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić realizuje edukativne sesije Alkohol i mladi kao dio projekta "Program pomoći i samopomoći protiv alkoholizma među adolescentkinjama u Nikšiću", koji je finansiran od strane komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

"SOS telefon Nikšić je realizovao upitnik o zloupotrebi alkohola među mladima u Nikšiću sa ciljem da stekne uvid u znanje, stavove i prakse mladih u vezi ovog problema. Rezultati ovog istraživanja su potvrdili da je zloupotreba alkohola među mladima u našem gradu u porastu kao i osvijetlili uzročnike tog problema", saopšteno je uz te NVO.

Na osnovu dobijenih rezultata osmišljen je materijal koji će mladima dati precizne činjenice i pružiti jasne uvide o posljedicama rizičnog pijenja, a dobijeni rezultati istraživanja su poslužili kao osnova za organizovanje edukativnih sesija.

Cilj edukativnih sesija je da mladi steknu nova znanja o alkoholu, prošire postojeća i postanu nosioci promjena u svom okruženju.Sesije se održavaju u prostorijama SOS telefona Nikšić od 27. oktobra do 15. novembra. Organizovane su na interaktivan način kao prezentacija i radionica u trajanju od dva sata. Voditelji/ke sesija su stručnjaci/kinje sa višegodišnjim iskustvom vezanim za probleme alkoholizma, aktivistkinje i naše stručne saradnice. Predviđeno je da kroz edukaciju prođe 50 učesnika/ca od 15 do 25 godina", navodi se usaopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније