Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

15. 11. 2016. 14:39   >>  14:16

USKORO SERTIFIKAT

HN: Potvrda kvaliteta rada Vodovoda

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Herceg Novi dobilo je potvrdu setifikacione provjere prema zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001, HACCP i ISO 22000, što znači da će to preduzeće uskoro dobiti međunarodne sertifikate za proizvodnju i distribuciju vode za piće, prikupljanje i odvođenje otpadnih voda.

Kako navode, hercegnovski "Vodovod i kanalizacija" tim postaje prvo preduzeće u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u Crnoj Gori koje je dobilo potvrdu da svojim aktivnostima upravlja na integrisan način, u skladu sa međunarodnim standardima. 

"Rezultati provjere, koja je održana 11. novembra, su bili zadovoljavajući, te je i rukvodilac sertifikacionog tima dao pozitivnu preporuku za izdavanje sertifkata. Provjeru je radila kompanija 'Bureau Veritas Certification' koja se bavi ocjenom usaglašenosti i sertifikacionim uslugama. Sertifikacijom preduzeće 'Vodovod i kanalizacija' pokazuje uspješnu primjenu navedenih međunarodnih standarda, što je i potrošačima i ostalim zainteresovanim stranama dokaz da postoji uspostavljen odgovarajući sistem menadžmenta u oblasti kvaliteta pružanja usluga, bezbijednosti vode, odnosno zdravstvene ispravnosti vode i zaštite životne sredine", saopšteno je iz hercegnovske opštine.

Ističu da se time stvaraju pretpostavke za tržišno poslovanje preduzeća.

"Dobijanje sertifikata rezultat je inicijative i uloženih napora rukovodstva Opštine Herceg Novi i preduzeća 'Vodovod i kanalizacija' na poboljšanju pružanja javnih usluga u oblastima proizvodnje i distribucije vode za piće, te prikupljanja i odvođenja otpadnih voda.
Prilikom projektovanja sistema uzeti su u obzir uticaji na životnu sredinu vezani za rad budućeg kanalizacionog sistema sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, ali do početka njegovog rada, segment prečišćavanja otpadnih voda nije obuhvaćen sertifikacijom.
Integrisani sistem menadžmenta (IMS) podrazumijeva poslovanje na osnovu međunarodnih standarda za menadžment kvalitetom (ISO 9001:2008), standarda za upravljanje bezbjednošću vode - zdravstvena ispravnost vode (ISO 22000:2005 i HACCP) i za upravljanje zaštitom životne sredine (ISO 14001:2004)", dodaju u saopštenju.

Podsjećaju da je projektovanje IMS ostvareno uz pomoć Službe za upravljanje kvalitetom, koja će rukovodstvu "Vodovoda" biti na raspolaganju i tokom njegove implementacije, uključujući i potrebne izmjene i dopune sistema koje su rezultat izmjena pomenutih međunarodnih standarda, odnosno zakonskih propisa i drugih zahtjeva.

"Sertifikaciju IMS obavila je renomirana kuća 'Bureau Veritas Certification', koja uz 'SGS' predstavlja svjetskog lidera u ovoj oblasti. Važenje sertifikata je 3 godine, uz obavezu sprovođenja godišnjih nadzornih provjera, kojima treba da se pokaže usaglašenost IMS sa navedenim međunarodnim standardima", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније