Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Radio Crne Gore, Objavio: I. P. ]

16. 11. 2016. 14:20 >> 14:03

BAKRAČ OCIJENIO

Rizik od odrona na mnogim dionicama

Rizik od odrona postoji na mnogim saobraćajnicama u Crnoj Gori, a ne samo na dijelu magistralnog puta Podgorica-Kolašin, u mjestu Mioska, gdje je juče došlo do odronjavanja, koje je uslovilo višečasovni prekid saobraćaj, ocijenio je savjetnik u Direkciji za saobraćaj, Miodrag Bakrač.

 

On je, komentarišući situaciju na dijelu puta gdje se desio odron, a na kojem se sada saobraća jednom trakom naizmjenično, rekao da će kao jedna od mjera biti postavljanje zaštitnih mreža od sajli.

"Preduzete su aktivnosti da se na tom mjestu postave jake zaštitne mreže od sajli, a paralaleno s ovim aktivnostima će se formirati stručna komisija, koja će dati analizu stabilnosti predmetne padine, da bi bili 100 posto sigurni da se saobraćaj pusti na sve kolovozne trake", rekao je Bakrač za Radio Crne Gore.

Pojasnio je da su radnici, nakon odronjavanja kamenih blokova s visine od 20 metara, pristupili izradi privremene devijacije kojom se trenutno odvija saobraćaj, dok će u narednom periodu biti odrađene preventivne radnje, da bi se, kako je rekao, "napravila neka uslovna prohodnost i bezbjednost učesnika u saobraćaju".

"Ovo sad što je urađeno je s dozom rizika", kazao je Bakrač.

Govoreći o stepenu rizika na tom, ali i ostalim dionicama u Crnoj Gori, Bakrač je kazao: "Rizik postoji ne samo na ovoj, već na brojnim lokacijama, posebno u kanjonskim djelovima, kanjonu Morače, Tare, Pive. Sigurno da ima velika doza hazarda, ali putevi su napravljen prije 40 - 50 godina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније