Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

18. 11. 2016. 20:45   >>  23:26

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Nagrada za kampanju "Lijepa si"

Radio Televizija Crne Gore ovogodišnji je dobitnik nagrade za društveno-odgovornu medijsku kampanju, koju dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), saopšteno je danas na svečanoj ceremonji koju je organizovala ta asocijacija.

Priznanje Javnom serivsu je dodijeljeno za kampanju "Lijepa si - Moja kosa, tvoja snaga", čiji je cilj prikupiti što više prirodne kose za izradu perika, koje će biti donirane ženama koje su, usljed bolesti ili terapije protiv malignih oboljenja, izgubile kosu. Do sada je napravljeno prvih 30 perika.

Akcija je naišla na veliki odziv, a nagrada Unije poslodavaca potvrda je njene dobre namjere i važnosti. 

Ovogodišnji dobitnik Glavne nagrade za najdosljedniju primjenu politika društveno-odgovornog poslovanja (DOP) je Sava Montenegro.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2016. godinu, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobila je HG Budvanska Rivijera, u kategoriji srednje preduzeće nagrada je dodijeljena kompaniji Montenomaks logistics & control, dok su ravnopravne nagrade u kategoriji mala preduzeća dodijeljene preduzećima Mitrović Co i Yellow Event Service.

Dvije ravnopravne nagrade u oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2016. godinu u kategoriji velika preduzeća dodijeljene su kompanijama Telenor i Crnogorski elektroprenosni sistem

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2016. godinu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji veliko preduzeće su Socijete Generale Banka Montenegro i Crnogorski Telekom.

Hipotekarna banka, HBC Coca Cola i Cerovo dobitnici su nagrade u kategoriji srednja preduzeća, dok je u kategoriji mala preduzeća nagrada dodijeljena preduzeću Montenegro up consulting.

Dobitnik Priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa DO u poslovanje za 2016. godinu je kompanija Hemomont.

Predsjednica UPCG, Svetlana Vuksanović, kazala je da su preduzeća dio društva, od kojih javnost, kako je navela, očekuje da preuzmu punu odgovornost za aktivnosti koje nadilaze sferu isključivo ekonomskih interesa i stvaranja profita.

“Dobitnici UPCG nagrada za DOP upravo su kompanije koje znaju da je DOP jedan od ključnih pokretača njihovog rasta, a ostvareni uspjeh neodvojivi dio razvoja zajednice u kojoj posluju”, istakla je Vuksanović.

Ona je navela da se svečanom ceremonijom dodjele „Nagrada za DOP“ za 2016. godinu, UPCG pridružuje obilježavanju Globalne nedjelje preduzetništva (GEW) koja je u toku, kao i obilježavanju Dana ženskog preduzetništva (WED) koji se ovog petka, 18. novembra slavi u cijelom svijetu.

“U to ime, obavještavam vas da upravo danas, na ovom posebnom događaju, UPCG pokreće javnu inicijativu za proglašenje 2017. godine za godinu preduzetništva u Crnoj Gori. Jedan od važnih koraka u tom pravcu je i Svjetski kongres preduzetnika koji će biti održan u oktobru naredne godine, u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, čiji će nacionalni partner za Crnu Goru, prema najavama, biti upravo UPCG“, istakla je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније