Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 06. 2013. 11:37 >> 11:37
8

SAVJET RTCG

VIDEO: Vojvodić - Štitite i novinare

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić ocijenio je juče da su novinari RTCG mobingovani od strane pojedinih političara i da bi Savjet te kuće ponekad, osim interesa javnosti, trebalo da štiti i novinare.

Vojvodić je, juče na sjednici Savjeta Javnog servisa, rekao da je njegova dužnost da ukazuje na greške i propuste, ali i da štiti novinare, posebno imajući u vidu teške uslove u kojima rade.

,,Vi samo od Ahila vidite petu. To što je preživio Zoran Leković, ja ne znam koji bi voditelj preživio – da gost političar puši u studiju, da koristi mobilni telefon, da svako malo izlazi'', kazao je Vojvodić članovima Savjeta.

Savjet je zaključio da su predizborna kampanja i predsjednički izbori na kanalima Televizije Crne Gore bili balansirani i objektivni, kao i da su novinari i urednici pokazali visok stepen profesionalizma u, kako su naveli, veoma teškim i komplikovanim uslovima.

Sedam članova glasali su za prijedlog predsjednika Savjeta Dušana Simonovića, da se Televiziji Crne Gore oda posebno priznanje za veliki posao koji je u veoma teškim uslovima odrađen tokom predsjedničkih izbora.

Dvoje predstavnika civilnog sektora ostali su uzdržani.

Mirko Bošković, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније