Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 11. 2016. 17:52 >> 17:29

PUT KA BiH

Za posljednju dionicu 3,6 miliona eura

U rekonstrukciju 13 kilometara dionice puta Petrovići - Vraćenovići u nikšićkoj Opštini do granice sa Bilećom, biće uloženo 3,6 miliona eura, koje će obezbijediti Direkcija i Ministarstvo za saobraćaj.

Radove, započete prije 15 dana, ozvaničili su danas direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, i predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, i podsjetili da je riječ o još jednom projektu na rekonstrukciji magistralne saobraćajne mreže od graničnog dijela ka Nikšiću.

Put će, kako je najavio Parača, biti značajno proširen i kvalitetno rekonstruisan za deset mjeseci, koliko je predviđeni rok da izvođač radova podgorička firma Tehnoput završi taj posao.

„Ova priča je u sklopu nekog ranijeg dogovora i planova koje smo napravili sa nikšićkom lokalnom samoupravom i predsjednikom Grbovićem sa kojima imamo izvanrednu saradnju. Cilj nam je da dobrom putnom mrežom povežemo granice Crne Gore sa unutrašnjošću“, rekao je Parača nakon obilaska dionice.

On je najavio da će početkom decembra biti otvaranje ponuda za radove na dionici od pet kilometara na prostoru od granice Ilino brdo prema raskrsnici za Risan, a potom slijedi dalje projektovanje ka Trubjeli i ulasku u Nikšić.

„Puno posla je ova Direkcija osmislila u konsultaciji i dogovoru sa lokalnom samoupravom Nikšića. Mislim da smo napravili dobar plan za saobraćajnu mrežu , i kada je riječ o magistralnim, i regionalnim putevima u opštini Nikšić“, ocijenio je Parača.

Prema njegovim riječima, svi ti projekti realizuju se „kvalitetno i dobrom dinamikom prema obećanim rokovima na zadovoljstvo države, građana i lokalne samoprave Nikšića“.

Grbović je ocijenio da je rekonstrukcija dionice od Petrovića do Vraćenovića „izuzetno važan putni pravac za Crnu Goru, a bila je u najlošijem stanju od svih magistralnih i regionalnih puteva na teritoriji opštine Nikšić“.

„Vrijeme je za njenu rekonstrukciju, posebno zbog velike frekvencije teretnog saobraćaja iz Bosne i Hercegovine, preko Bileće. To im je kraći put, jer se između Trebinja i Drubrovnika ne može odvijati teretni saobraćaj“, rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, posao bi trebao biti završen do prvog juna sledeće godine, kada počinje turistička sezona tokom koje tim pravcem saobraća značajan broj putnika do Vilusa i dalje za Kotor i ostale primorske gradove.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se rekonstruise i put od Mjesne zajednice Crkvice prema Bileći, u dužini devet kilometara kako traže mještani, Grbović je kazao da će to zavisiti od iznosa sredstav koje će opredijeliti Direkcija javnih radova.

Prema njegovim riječima, put je nasut i izvaljan i mnogo je kvalitetniji nego što je bio, a neki dio bi trebao biti asfaltiran.

Predsjednik Mjesne zajednice Vraćenovići, Filip Šekarić. ukazao je izuzetan značaj tog puta i za žitelje devet okolnih sela, koja broje oko 500 stanovnika.

Šekarić je predložio da bi, s obzirom na veliki saobraćajni tranzit kroz taj kraj, posebno u ljetnjim mjesecima, „dobro bilo da se uradi i treća traka od graničnog prelaza kaako bi bilo što manjih zadržavanja“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније