Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 06. 2013. 14:15 >> 14:45

PODGORICA

Otvoren renovirani Studentski dom

Renoviran i energetski unaprijeđen Studentski dom u Podgorici otvorili su danas predstavnici ministarstava ekonomije i prosvjete i Svjetske banke.

Rekonstrukcija Studentskog doma dio je Vladinog projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“ za čiju realizaciju je dobijen kredit u iznosu 6,5 miliona eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Pomoćnik ministra ekonomije za energetsku efikasnist Dragica Sekulić, kazala je da će od sada studenti imati bolje uslove za život i učenje.

„U okviru rekonstrukcije Studentskog doma zamijenili smo fasadnu stolariju na Prvoj i Drugoj fazi i dijelu restorana. Na Drugoj fazi rekonstruisana je termoizlolacija i izršeni su zanatsko-stolarski radovi“, rekla je ona.

Prema riječima Sekulić, radovi su koštali 221.570 eura. Ona je dodala da će, pored poboljšanih uslova za život, studenti od sada trošiti manje energije.

„Uradili smo što je bilo do nas, a sada je na studentima i osobolju da to održavaju“, poručila je Sekulić.

Vođa tima Svjetske banke za projekat „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“ Jari Vajnen rekao je da poboljađnje energetske efikasnosti javnih objekata u Crnoj Gori veliki uspjeh.

„Ministarstvo ekonomije je na ovaj način pomoglo stvaranje ekonomske djelatnosti i otvaranju novih radnih mjesta u sektoru građevinarstva, a životna sredina se manje zagađuje“, rekao je on.

Vajnen je radove na Studentskom domu ocijenio odličnim i objasnio da objekti koji su energetski unaprijeđeni štede 60 odsto energije.

On je najavio da Svjetska banka priprema, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, i drugi projekat koji će obihvatiti primjenu sličnih mjera energetske efikasnosti na objektima u sektoru zdravstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније