Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

30. 11. 2016. 16:50   >>  21:02 6

"PORODIČNE VRIJEDNOSTI"

Četvrta Povorka ponosa 17. decembra

“Podrška – Porodična vrijednost” biće slogan četvrte Povorke ponosa LGBTIQ osoba “Montenegro Prajd”, koja je zakazana za 17. decembar u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor tog događaja.

Jedan od glavnih problema sa kojima se lezbejke, gejevi, biseksualne, interseksualne i trans osobe u Crnoj Gori susrijeću u svakodnevnom životu je značajan manjak prihvatanja, podrške i razumijevanja unutar porodičnog okruženja, poručili su organizatori.

"Vjerujemo da je tradicionalna porodična vrijednost u crnogorskom društvu podrška svim svojim članovima i članicama bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, a da odbacivanje, uznemiravanje, nerazumjevanje i neprihvatanje LGBTIQ osoba nisu i ne mogu biti činjenjeni sa opravdanjem da je to u skladu sa našom tradicijom", saopštili su iz Kvir Montenegra.

Kako kažu, ovim Prajdom skrećemo pažnju i na naše porodice koje imamo, a koje nijesu još uvijek zakonski prepoznate. 

"Stoga ćemo i na ovom Prajdu zahtjevati kreiranje i usvajanje zakonskog rješenja kojim je reglisano to pitanje", poručuju pripadnici LGBTIQ zajednice.

Kako se navodi, ove godine šetaće, između ostalog, i za sve LGBTIQ osobe u Crnoj Gori koje nijesu prihvaćene  od svojih porodica i na taj način pokazati da nijesu sami  i da imaju podršku.

"Sa nama će i ove godine na Prajdu biti porodice koje su prihvatile svoje LGBTIQ članove i članice i podržale ih u njihovom nastojanju da žive dostojanstven život", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније