Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 06. 2013. 15:35 >> 19:43
3

MINISTAR NAJAVLJUJE

Crna Gora i dalje u ISAF misiji

Ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić kazala je da će Crna Gora nastaviti sa angažovanjem u Regionalnoj komandi "Sjever" u okviru ISAF misije.

 

Pejanović-Đurišić, koja je učestvovala na redovnom sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta NATO na nivou ministara odbrane zemalja kontributora u ISAF misiji, kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen, izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore sa partnerskim zemljama na terenu.

Ministarka je, kako je saopšteno iz njenog resora, istakla da "Crna Gora planira učešće u post-tranzicionoj misiji nakon 2014. godine, koja će biti neborbenog karaktera".

"I prije svega će biti orijentisana u pravcu obuke i savjetovanja ANSF", navedeno je u saopštenju.

U okviru sastanka ministar je razgovarala sa većim brojem svojih kolega o aktuelnim pitanjima učešća u ISAF-u i post-tranzicionoj misiji nakon 2014.godine.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je razmatrano stanje u Avganistanu i realizacija plana prenosa odgovornosti za bezbjednost u Avganistanu na nacionalne snage bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније