Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 12. 2016. 17:38   >>  17:15

PREDSTAVNICI SNP-a

Položili vijence na spomenik na Stražici

Delegacija Opštinskog odbora SNP Pljevlja, poštujući antifašističku tradiciju i žrtve pale za slobodu, položila je danas vijenac na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma na Stražici, povodom 75. godišnjice Pljevaljske bitke, saopšteno je iz te partije.

Iz pljevaljskog SNP-a su kazali da njihovi predstavnici nijesu prisustvovali centralnoj proslavi tog datuma u znak solidarnosti sa Organizacijom boraca NOR-a Pljevlja koja je, kako su pojasnili, potpuno isključena iz organizacije ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice Pljevaljske bitke, iako je punih sedam decenija bila nosilac njegovanja slobodarskih tradicija iz Drugog svjetskog rata u pljevaljskoj opštini.

"Ta činjenica, kao i sama organizacija i koncept programa ovogodišnjeg obilježavanja ovog jubileja primorali su nas da na ovakav način postupimo, pritom ni na koji način ne umanjujući, već upravo iskreno cijeneći značaj Pljevaljske bitke i veličinu žrtve koju je naš narod podnio u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su poručili da će nastaviti sa afirmacijom slobodarske tradicije i vrijednosti antifašizma, a time i značaja Crne Gore kao građanske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније