Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

02. 12. 2016. 20:47 >> 20:23

UREDBAMA VLADE

Norme o bezbjednosti hrane usklađene sa EU

U sklopu usaglašavanja crnogorskog pravnog sistema sa pravnom tekovinom Evropske unije, Vlada Crne Gore je danas donijela uredbe kojima se obezbjeđuje implementacija novog Zakona o bezbjednosti hrane: Uredbu o vitaminima, mineralima i drugim supstancama koje se mogu dodavati hrani, Uredbu o predmetima i materijalima koji dolaze u kontakt sa hranom koji se mogu stavljati na tržište i Uredbu o vrstama vitamina i minerala koji se mogu koristiti u proizvodnji suplemenata.

"Donošenjem ovih podzakonskih akata stvaraju se uslovi za proizvodnju i promet bezbjedne hrane na svim nivoima, konstatovano je na sjednici", saopšteno je nakon sjednice.

Na sjednici je, kako se navodi, usvojena Informacija o stanju u oblasti vodosnadbjevanja i upravljanja otpadnim vodama u 2015. godini. 

"Tokom diskusije je istaknuto da su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u izgradnju kapitalnih infrastrukturnih objekata za vodosnabdjevanje i tretman otpadnih voda, ali je i ukazano na nedopustivo visok nivo gubitka vode u vodosnabdjevanju usljed nefakturisanih isporuka. Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da u roku od 30 dana, pripremi i dostavi na razmatranje Prijedlog mjera sa akcionim planom za hitno poboljšanje stanja u ovoj oblasti. U raspravi je naglašeno da je neophodno analizirati finansijski aspekt ovog probema i obezbijediti neposrednu komunikaciju i koordinaciju lokanih samouprava, lokalnih javnih preduzeća i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, uključujući i analizu pravnih mehanizama u cilju poboljšanja cjelokupnog sistema vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama", saopštili su iz Vlade.

Vlada je, takođe je saopšteno, prihvatila Predlog za uplatu treće rate kontribucije za unaprjeđenje operativnih sposobnosti avganistanskih snaga bezbjednosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније