Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

03. 12. 2016. 12:06 >> 11:44
1

BANKA HRANE

Životi i Zoranu potrebna pomoć

U oronulom, napuštenom podzemnom toaletu nedaleko od NLB banke, na parkingu u samom centru grada, na par koraka od Hercegovačke ulice, u prostoru od četiri kvadratna metra, životom nedostojnim čovjeka svoje dane provode Života Vasić (62 god) iz Valjeva i Zoran Stijepović, (60) iz Šavnika. Banka hrane apeluje na insitutucije, medije, pravna lica, građane, da se uključe i zajedničkim snagama pomognu Životi i Zoranu.

Oni su, do prije tri godine su radili za jednu građevinsku firmu iz koje su otpušteni zbog godina.

Sami i napušteni, bili su prinuđeni da ulicu nađu za rješenje za život.

"Izgubili su lična dokumenta. Nemaju nikoga od bliske rodbine u svojim mjestima odakle potiču kako bi zatražili pomoć", kažu iz nevladine organizacije Banka hrane.

Života je volonterima te NVO, kako kažu, kazao da mu ne treba ništa, a vidi se da je neophodno bukvalno sve.

"Oni bi da rade i da od svoga rada pristojno žive. Zoran je kada smo ih posjetili u njihovom podzemnom domu bio u potrazi za poslom. Oni se ne libe bilo kojeg posla, ali ne mogu da ga nađu", kažu volonteri.

Životi i Zoranu je nephodno sve, hrana, garderoba, kupatilo, ljekarska njega, smještaj, posao, lična dokumenata... 

"Ovim putem apelujemo na sve institucije, medije, privatna i pravna lica, građane da zajedničkim snagama pomogneo ovim nedužnim ljudima", zaključili su iz Banke hrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније