Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

04. 12. 2016. 11:12 >> 11:05

ALFA CENTAR

"Siguran kompas 2016“ Kumburović i Raduloviću

Prof. dr Branislav Radulović i novinarka Radija Crne Gore Zorica Kumburović dobitnici su priznanja "Siguran kompas" za ovu godinu. Nagradu šesti put dodjeljuje Alfa centar za izuzetan doprinos u širenju ideje euroatlantizma u Crnoj Gori. U kategoriji organizacija ili institucija nagrada je pripala Ambasadi Slovačke u Crnoj Gori, a u kategoriji NVO/Mediji - Radio televiziji Nikšić.

Priznanje "Siguran kompas" ustanovljeno je 2010. a dodjeljuje se za izuzetan doprinos u promociji značaja međunarodne saradnje, bezbjednosti i širenju ideje euroatlantizma u Crnoj Gori, kazali su iz Alfa centra.

U predlaganju i odabiru ovogodišnjih laureata učestvovali su dobitnici priznanja iz prethodnih godina. 

Svečano uručenje priznanja biće 14. decembra u Nikšićkom pozorištu u okviru proslave desetogodišnjice rada ALFA Centra.  

"Isticanjem pojedinica, organizacija i medija koji svojim zalaganjem doprinose boljem poznavanju i razumijevanju integracija Crne Gore u Sjeveroatlantski savez željeli smo istovremeno motivisati i ostale subjekte u zajednici da nam se pridruže u ovoj misiji. Konstatujemo da je iz godine u godinu konkurencija sve brojnija što nas uvjerava da je ovaj crnogorski put prepoznat kao ispravan i podržan od šire javnosti. Uručenje ovogodišnjeg priznanja će se realizovati u okviru obilježavanja desetogodišnjice rada ALFA Centra što nama kao organizatorima predstavlja posebnu i čast i obavezu“, kazao je izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније