Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V. [ Mina ]

05. 12. 2016. 13:30 >> 13:08
1

VLADA ODLUČUJE

Ne zna se da li Zenka ide na Prajd

Crnogorska Vlada nije se još odredila u vezi sa učešćem ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeta Zenke na Povorci ponosa, 17. decembra u Podgorici, rekla je šefica njegovog kabineta Sanja Žugić.

 

Ona je, na pitanje novinara da li će resorni ministar učestovovati na Povorci, kazala da je prethodnih godina odluku o učešću na Prajdu donosila Vlada.

„Vlada se još nije odredila prema tom pitanju, jer je poziv stigao prije par dana. Imamo oko deset dana do ovogodišnje Povorke, tako da će zainteresovana javnost biti blagovremeno obavještena“, rekla je Žugić.

Organizacioni odbor četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro pozvali su Zenku da učestvuje na Povorci ponosa.

„Vjerujemo da će Vaš angažman tokom početog mandata biti obilježen punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore i profesionalan, slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije“, navodi se u pismu upućenom Zenki.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније