Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

06. 12. 2016. 18:53 >> 18:31

NVO MLADI INFRO

Koncertom proslavili Dan volontera

Nevladina organizacije Mladi-info Montenegro (M!M) obilježlao je i ove godine Međunarodni dan volontera, petog decembra 2016. godine mini koncertom koji sje održan u centru Podgorice, na Trgu nezavisnosti.

 

Predstavnici organizacije koji su kazali da je cilj događaja promocija volonterizma i podizanje svijesti mladih o korisnosti volonterskog rada.

Oni su naveli da su obilježavanjem Dana volontera željeli da skrenu pažnju kako bi mladi trebalo da učestvuju u poboljšanju njihovog položaja, i podsjetili su mlade da predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promjena u društvu.

“Cilj organizovanja ovog dogadjaja je promocija volonterizma i podizanje svijesti mladih o korisnosti volonterskog rada. Obilježavanjem ovog dana želimo skrenuti pažnju mladima da treba da učestvuju u poboljšanju njihovog položaja, budu aktivni i nosioci promjena u društvu. Pored saznanja da čine nešto za "pravu stvar", volonteri su u prilici da dobiju nova iskustva, znanja i vještine i da ostvare nova prijateljstva i kontakte, kao i da iskoriste mogućnost stručnog usavršavanja i ličnog napredovanja. Zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju volonterizma. Proslava Dana volontera mini koncertom ideja je upravo naših volontera jer želimo da pokažemo da volontiranje može biti i zabavno i zanimljivo i da se ne radi o „džabnom radu“, kako ga mnogi nazivaju“, kazala je Milica Žugić, predsjednica NVO Mladiinfo Montenegro.

Organizatori su naveli da je organizacija događaja kao i samo učešće izvođača na koncertu realizovana je na volonterskoj osnovi motivacijom aktivnih volontera M!M-a, što predstavlja izraz visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici.

“Događaju su se odazvali mladi izvođači sa naše muzičke scene Bojan Delić, Andrijana Božović, Ivana Popović, Nina Žižić, Stevan Faddy, Anita Popović. Takođe, priliku da se predstave publici imali su i mladi talentovani muzičari iz Nikšića koji tek započinju svoje karijere, Stefan Pavićević – KeLa, Miloš Nikolić – Simply, Martin Lješković – Lucidan i Filip Ravić poznati kao DJ Iron. Publici se predstavio i mladi duo Damir i Adela, kao i Luka Radović mladi izvođač sa Cetinja. Realizaciju ovog događaja podržali su Opština Podgorica, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Ministarstvo Unutrašnjih Poslova, ZHMP Crne Gore, Služba zaštite, Obezbjeđenje Securitas, Agencija za zaštitu ličnih podataka, Fotograf Bert Berišaj i Fotokopirnica Grafiti”, navodi se u saopštenju.

Volonteri su tokom akcije dijelili promotivne materijale organizacije na štandovima, gdje su srednjoškolci i studenti, kao i svi građani Podgorice imali priliku da se bliže upoznaju sa radom organizacije kao i sa radom volonterskog servisa M!M-a koji broji 30 članova, a koji djeluju u okviru tri volonterska tima.

“NVO Mladi-info Montenegro bavi se promocijom volonterizma i podsticanjem mladih na aktivno uključivanje u život zajednice. M!M je osnovana sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније