Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 12. 2016. 13:45   >>  13:21

U PETNJICI

TIKA će pomoći proizvodnju bihorskih ćilima

Humanitarna organizacija iz Turske TIKA nastaviće da pruža podršku Petnjici tako što će kupiti bager za potrebe Opštine, pomoći poljoprivrednicima zainteresovanim za plasteničku proizvodnju, kao i otvaranje radionice za izradu čuvenih bihorskih ćilima, saopšteno je na sastanku delagcije lokalne uprave Penjice i koordinatora TIKE Ahmeta Altuna.

„Tokom osjete Petnjici, upoznao sam se sa situacijom u vašoj sredini i ono što mogu reći to je da cijenimo napore koje lokalna uprava ulaže na stvaranju uslova za bolji život građana na tom prostoru. Nadam se da ćete nastaviti saradnju sa Vladom i nastaviti da radite na projektima koji su bili vidljivi na terenu kada sam posjetio vašu opštinu“, kazao je Altun na sastanku, saopšteno je iz Opštine Petnjica.

On je naglasio da je interes TIKE da bude prisutna na prostoru cijele Crne Gore.

„Mi smo do sada imali sadržajnu saradnju sa vama. Crnogorski i turski narod su prijateljski narodi. Mi smo ovdje da zastupamo Tursku i turski narod. Velika smo međunarodna organizacija, koja ima kancelarije u preko 55 zemalja, a indirektno imamo rad u 165. Sada je period i vrijeme sklapanju dogovora o novim projektima“, poručio je Altun.

Prvi čovjek Petnjice Samir Agović je naglasio da će u narednom periodu predstavnici lokalne uprave i TIKE spremiti neohpdna dokumenta kako bi se projekti realizovali.

Sa predstavnicima Opštine Petnjica sastao se i ambasador Turske Serhat Galip, koji je iskazao spremnost da pomogne valorizaciju petnjičkih resursa, u saradnji s TIKOM.

" Jedna od ideja koja se čula od strane ambasadora jeste da se, u saradnji sa TIKOM, napravi projekat za podršku u oblasti pčelarstva, da se iznađe mogućnost za distribuciju znanja iz regiona pčelarima Bihora. Između ostalog bilo je razgovora i o pobratimljenju sa jednom od opština u Turskoj", saopšteno je iz Opštine Petnjica.

Predstavnici lokalne uprave su poklonili domaćinima iz TIKE i amasadi Turske po unikatni bihorski ćilim.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније