Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

07. 12. 2016. 12:57   >>  12:36 9

OPTUŽBE NVO

Komunalna truje pse i mačke u BP

Društvo za zaštitu životinja “Prijatelji životinja Podgorica” apeluje na policiju i tužilaštvo da hitno otkriju i kazne počinioce i nalogodavce, koji su sredinom prošlog mjeseca u Bijelom Polju za samo tri dana otrovali veliki broj pasa i mačaka, kako lutalica, tako i onih vlasničkih. Građani sumnjaju da je za trovanje životinja krivo Komunalno preduzeće.

 

Iz tog udruženja tvde da su nepoznate osobe postavljale komadiće salame sa otrovnom materijom u raznim djelovima grada, uključujući I dvorišta građana.

“Iz bjelopoljske policije rečeno je da se radi o jednom od najopasnijih otrova, koji može da ubije i čovjeka. Ne smijemo ni da pomislimo kolika bi tragedija bila da je neko od roditelja na cipelama unio taj otrov u kuću”, navodi se u saopštenju Društva za zaštitu životinja.

Iz udruženja navode da građani sumnjaju ko bi mogao da bude krivac za ovaj stravični čin.

 

“Veliki broj građana Bijelog Polja sumnja da iza ovog trovanja stoji Komunalno preduzeće, jer ovo je svakako uradila organizovana grupa. Tome u prilog ide i činjenica da Bijelo Polje nema azil za napuštene životinje, već ih moraju smjestiti u beranskom azilu, gdje mjesečni boravak za jednu napuštenu životinju opštinu košta 120 eura. Opština Bijelo Polje je dobila novac za izgradnju azila, međutim, zbog navodnog spora oko parcele on nikada nije izgrađen, a gje je novac završio, to niko ne zna”, navodi se u saopštenju.

Oni napominju da je i ranijih godina,  baš u istom periodu bilo ubijanja pasa.

 

“S tim što su ih tada ubijali i tovarili na traktor komunalnog preduzeća, a cistijerna je za njima išla i prala krv sa ulica.  Jednom prilikom je direktor Komunalnog preduzeća Vujošević bio prisutan kada su radnici tog preduzeća, u prisustvu zgroženih građana ubacili zivog povrijeđenog psa u kontejner, umjesto da ga odvedu na pregled. To najbolje govori o kakvim se osobama radi i koliko oni „profesionalno“ obavljaju svoj posao, za koji ih plaćaju građani”, navodi se u saopštenju.

 

 

Zato Društvo za zaštitu životinja “Prijatelji životinja Podgorica” apeluje na policiju, tužilaštvo i sve druge institucije da hitno riješe ovaj slučaj, da otkriju i kazne počinioce, a pogotovu nalogodavce.

“Ne smijemo dozvoliti da se ovo nikada više ponovi ni u Bijelom Polju, niti bilo gdje drugo. Ne smijemo ubijati životinje, moramo o njima voditi računa i tako davati primjer mlađim generacijama. Ne smijemo biti bolesno društvo, moramo ozdraviti što prije”, zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније