Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

07. 12. 2016. 20:28 >> 20:14
2

NUHODŽIĆ - KALAVERA

Nastavlja se saradnja MUP-a i institucija EU

Saradnja institucija iz zakonodavne, izvršne i sudske vlasti od ključnog je značaja za nastavak kvalitetnog sprovođenja daljih aktivnosti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u susretu sa generalnom direktorkom za Zapadni Balkan u Direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o pristupanju u Evropskoj komisiji, Henovevom Ruiz Kalavera. Funkcionerka EK naglasila je važnost uloge Specijalnog odjeljenja policije i Specijalnog državnog tužilaštva, njihovog funkcionisanja i ostvarivanja rezultata.

Bliska saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova sa institucijama Evropske unije biće nastavljena i u narednom periodu, naročito u pogledu ispunjavanja mjerila koja proizilaze iz pregovaračkog poglavlja 24, koje je od suštinskog značaja za dalji napredak naše zemlje ka članstvu u ovoj zajednici država, poručeno je sa današnjeg sastanka.

"Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci EU crnogorskim institucijama, prvenstveno Ministarstvu unutrašnjih poslova, Nuhodžič je naglasio da je za nastavak kvalitetnog sprovođenja daljih aktivnosti na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminalna od ključnog značaja saradnja institucija iz redova zakonodavne, izvršne i sudske vlasti", saopšteno je iz MUP-a. 

Nuhodžić se, kako se navodi, osvrnuo i na oblast poboljšanja sistema za integrisano upravljanje granicom i zahvalio na pomoći od 20 miliona eura, koje je EU, kroz direktnu budžetsku podršku u okviru IPA programa opredijelila za unapređenje ovog sistema u Crnoj Gori. 

"Potvrđujući prioritete u sagledavanju nastavka aktivnosti na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, direktorka Ruiz Kalavera naglasila je važnost uloge Specijalnog odjeljenja policije i Specijalnog državnog tužilaštva, njihovog funkcionisanja i ostvarivanja rezultata", navodi se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da je, prema posljednjem Izvještaju EU za Crnu Goru, ostvaren napredak na putu ka EU, naročito u dijelu uspostavljanja zakonodavnog i institucionalnog okvira. Sagovornici su podsjetili i na dobre ocjene koje je naša zemlja dobila povodom nedavno održanih parlamentarnih izbora, koji su realizovani u skladu sa novim izbornim zakonodavstvom.

Sastanak je bio prilika da se ukaže na značaj jačanja regionalne saradnje na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanja institucija, ali i uloge koju Crna Gora ima na planu ostvarivanja dobrosusjedskih odnosa. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније