Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

07. 12. 2016. 20:16   >>  19:53 2

VDT

Stanković: Kritike NVO sektora dobrodošle

Kritike koje dolaze od nevladinog sektora, kao dijela javnosti, dobrodošle su Državnom tužilaštvu, naročito ukoliko mogu da doprinesu unapređenju njegovog rada, poručio je Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.

Stanković je bio domaćin susreta sa nevladinim organizacijama koji je održan u Vili “ Gorica” i, kako je ocijenjeno, bila je to još jedna prilika da se otvoreno razgovara o saradnji Tužilaštva sa nevladinim organizacijama.

Iz Tužilaštva je saopšteno da su predstavnici nevladinog sektora imali priliku da govore o dosadašnjoj komunikaciji sa Tužilaštvom, daju svoje sugestije i kritike, kao i predloge za poboljšanje dosadašnje saradnje.

"Vrhovni državni tužilac istakao je da su Državnom tužilaštvu kritike koje dolaze od nevladinog sektora, kao dijela javnosti, dobrodošle, naročito ukoliko one mogu da doprinesu unapređenju rada državnih tužilaca", piše u saopštenju.

Stanković je ocijenio da nevladin sektor ima pravo da iznosi stavove i kada su konkretne odluke Državnog tužilaštva u pitanju, ali da predstavnici nevladinih organizacija ne očekuju rasprave i objašnjenja zbog čega je određena odluka donijeta. 

"Državni tužioci mogu da donesu odluku samo u okviru onoga što piše u Zakonu i to bi trebalo svima da bude jasno. Ukoliko smatrate da određene zakonske norme treba promijeniti, onda imate način da to inicirate", poručio je Stanković.

On je istakao da javnost u Crnoj Gori istražuje prije optuženja i donosi presude prije presuđenja i zato pozvao predstavnike civilnog sektora, kao i ukupnu javnost, na strpljenja kako bi konačnu riječ o konkretnim predmetima dali nadležni organi.

Sastanku sa nevladinim organizacijama prisustvovao je i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, rukovodioci Viših državnih u Podgorici i Bijelom Polju, Vesna Jovićević i Rifat Hadrović, kao i rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Ljiljana Klikovac.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније