Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 12. 2016. 10:45   >>  10:23

OBEZBIJEĐENA OPREMA

Završena prva faza projekta "Put vune"

Obezbjeđivanjem prostora za rad NVO „Niti“, te nabavkom opreme – razboja sa većom osnovom i automobila za potrebe udruženja, koji su dio projekta „Put vune – sasvim prirodno“, završena je prva faza projekta.

 

U nastavku aktivnosti pored obuka žena iz OSI populacije za rad na razboju, projektom je predviđena saradnja sa seoskim domaćinstvima, koja se bave uzgojem ovaca, u cilju nabavke vune .

„Domaćice će moći nakon otkupa vune da ostvare dodatnu zaradu kroz pranje te vune na tradicionalan način, a kasnije nakon   vlačenja i kroz  predenje i  farbanje prediva takođe na prirodan način( biljkama) . Na ovaj način naše udruženje će dobiti domaću vunu, a u radionici će od nje biti izrađeni odjevni, ukrasni i upotrebni proizvodi", kazala je predstavnica „Niti“ Mira Radović.

„Niti“ su  svoje proizvode uspješno  prezentovale  na više sajmova i bazara , poput  Sajma ženskog preduzetništva, Jesenjeg bazara u Bijelom Polju,  sličnim manifestacijama  u Trebinju i Dubrovniku  kao i Novogodišnjem bazaru Ambasade SAD u Podgorici.

Projekat „Put vune – sasvim prirodno“ odobrila je krajem septembra Američka ambasada u Crne Gore.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније