Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

08. 12. 2016. 13:18   >>  13:21

DAN OPŠTINE

Vlada će doprinijeti razvoju Danilovgrada

Vlada Crne Gore će kroz partnersku saradnju sa lokalnom samoupravom nastaviti da doprinosi punoj valorizaciji potencijala opštine Danilovgrad, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković koji je povodom Dana te opštine primio predsjednika SO Danilovgrad Miodraga Đurovića i predsjednika opštine Branislava Đuranovića.

 

Marković čestitao je građanima i čelnicima danilovgradske opštine sjutrašnji praznik.

“Premijer je ocijenio da će Vlada kroz partnersku saradnju sa lokalnom samoupravom nastaviti da doprinosi punoj valorizaciji potencijala opštine Danilovgrad. On je izrazio uvjerenje da će zajednički napori Vlade i lokalnih samouprava rezultirati unapređenjem životnog standarda svih građana i podvukao da je to ključni zadatak u narednom periodu", navodi se u saopštenju Markovićevog kabineta.

Predsjednik opštine Branislav Đuranović upoznao je premijera sa ključnim razvojnim projektima i tempom njihove realizacije, među kojima je svakako najvažniji izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže.

“Dogovoreno je da se zajednički pokuša iznaći rješenje za trenutne probleme u finansiranju, kako bi se nastavilo sa realizacijom ovog veoma važnog infrastrukturnog projekta za građane danilovgradske opštine”, navodi se u saopštenju. 

Brajović: Danilovgrad će doživjeti ubrzani razvoj

Povodom 9. decembra, Dana opštine Danilovgrad, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku građanima i lokalnom rukovodstvu uvjeren da će ta opština  doživjeti ubrzani privredni i kulturni razvoj, ojačan prednostima koje nam donose evropske integracije.

 

U čestitki se između ostalog navodi da po mnogo čemu - prirodnim bogatstvima, privrednim potencijalima, a najviše po svojim stanovnicima, Danilovgrad predstavlja Crnu Goru u malom. Žitelji tog kraja, smatra Brajović, oduvijek su bili u centru istorijskih zbivanja, a podnijeli su teret svih crnogorskih previranja i iskušenja.

“U godinama koje dolaze, uvjeren sam da će Danilovgrad doživjeti ubrzani privredni i kulturni razvoj, ojačan prednostima koje nam donose evropske integracije. Poljoprivreda, preradjivačka industrija, turizam, samo su neke od mogućnosti  dugoročnog održivog razvoja. Vrijedni ljudi svih generacija, talentovani i obrazovani podmladak, zaslužuju priliku da unaprijede kvalitet života svojih domaćinstava i cijele opštine”, navodi se u Brajovićevoj čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније