Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

08. 12. 2016. 21:40 >> 21:17
1

700.000 EURA

EU donirala 12 vozila Hitnoj pomoći

Crnoj Gori je, u okviru IPA programa, donirano 12 ambulantnih vozila, čija je ukupna vrijednost 700 hiljada eura. Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han je, na večerašnjoj ceremoniji predaje dva od 12 vozila koja će biti podijeljena širom Crne Gore, kazao da su vozila opremljena svim što je neophodno za pomoć ljudima u hitnim situacijama ili situacijama katastrofa.

“Ukupna vrijednost 12 vozila je 700 hiljada eura, mislim da je to najbolja moguća investicija i srećan sam što uručujem ključeve vozila”, kazao je Han.

Kako je rekao, automobili su proizvedeni u Turskoj, a putovali su do Crne Gore šest dana.

“U principu vožnja traje dva dana, ostalo vrijeme je potrošeno na razne procedure, carinske prelaske granica i tako dalje. Te stvari, u suštini, nijesu potrebne i nešto su što je na jedinstvenom tržištu u Evropskoj uniji ukinuto i ne postoji, to ne treba da postoji, predstavlja teret i izaziva problem u poslovanju i saradnji”, dodao je Han.

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović poručio je da se radi o prvoj pomoći koju je EU davala Crnoj Gori u prvom sedmogodišnjem periodu 2007-2013. u iznosu od 235 miliona eura, a da se ovdje radi o projektu od 700 hiljada.

Vozila sa najavremenijom opremom i medicinskim pomagalima će, kako je rekao, omogućiti da građani osjete šta to znači biti dio evropske porodice i imati najbolje standarde ne samo kad je u pitanju strateški okvir, nego i konkretni pokazatelj, kao što je današnja donacija.

Pejović je poručio i da se naporno radi na zatvaranju pregovaračkog poglavlja o zdravlju.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je, u ime zaposlenih u zdravstveom sistemu, zahvalio na donaciji crnogorskim građanima.

On je rekao da je pri kraju obuka za zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

“Zaokruživanjem dvije komponente, dobijanjem značajne donacije i završetkom edukacije, zaokružujemo značajan segment u zdravstvenom sistemu i pokazujemo da se zdravstvena zaštita podiže na veći nivo”.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније