Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

09. 12. 2016. 23:17 >> 22:58

KOTOR

Zanimljiv program "Od Božića do Božića"

I ove godine NVU "Karampana", u saradnji sa TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor organizuje niz manifestacija pod projektom "Od Božića do Božića", u periodu od 23. decembra do 8. januara.

Početak manifestacija je 23. decembra u 10 sati ispred glavnih gradskih vrata, dječijim novogodišnjim bazarom, gdje će učenici vrtića i škola Kotora i Tivta predstavljati radove koje su pripremali sa vaspitačima i nastavnicima. Istog dana i na istom mjestu od 18 sati, uz kuvano vino, čaj i kobasice, svirkom Boka Benda zvanično će započeti ovogodišnja novogodišnja priča.

Istog dana od 23 sata, u diskoteci „Maximus“ biće održan koncert Željka Bebeka.

U subotu 24. decembra, Kotoranima i gostima ispred glavnih gradskih vrata biće poslužene priganice, gdje će se ujedno i održati novogodišnji bazar ručnih radova samostalnih preduzetnika.

Gradska muzika Kotora, obavezan je dio svake manifestacije koja se odvija u Kotoru, tako da će se 26. decembra u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ održati veliki novogodišnji koncert u 20 sati. Kao i dva dana ranije, jutarnji sati rezervisani su za novogodišnji bazar ispred glavnih vrata grada Kotora.

Koncert učenika muzičke škole „Vida Matjan“ biće održan 27. decembra u 18 sati u crkvi sv. Duha, gdje će talentovani mladi grada Kotora još jednom pokazati svoje muzičko umjeće i pokloniti ovogodišnji koncert djeci iz JU „Dječiji dom Mladost“ iz Bijele pod nazivom „Novogodišnja muzička čarolija na vratima dječijeg doma“. Takođe, ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi, u jutarnjem periodu posjetioci će imati priliku da probaju i kupe nešto na novogodišnjem bazaru, saopštili su organizatori.

Velika humanitarna tombola, sada već tradicionalna, planirana je za 29. decembra u 18 sati na Trgu od oružja. Za učesnike su pripremljene vrlo interesantne i vrijedne nagrade, a nakon tombole nastupiće  poznata klapa „Rišpet“. Jutarnji period, takođe, rezervisan je za novogodišnji bazar ispred glavnih gradskih vrata.

Centralni događaj i velika radost za najmlađu publiku svakako je doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30. decembra u 17 sati na Trgu od Oružja. Djed Mraz i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku. Bazar novogodišnjih dekoracija i rukotvorina, biće ujutro ispred glavnih gradskih vrata, na kotorskoj rivi. Za svu onu djecu koja zbog narušenog zdravlja ne mogu doći na doček, biće organizovana dodjela paketića na dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao nastavak akcije “Bajka za nazdravlje” koja je otpočela prošle godine u sklopu projekta.

U Novu 2017. godinu ulazimo sa najljepšim mogućim tonovima klape „Cambi“ u 20 sati na pjaci od muzeja, 2. januara.

U crkvi sv. Nikole 5. januara u 19 sati biće upriličen Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“.

U petak, 6. januara, ponovo će biti poslužene priganice od 10 sati ispred glavnih gradskih vrata.

Novogodišnja priču „Od Božića do Božića“, završava se 8. januara sa tradicionalno popularnom Papaladom ala Maka od 18 sati na glavnom gradskom trgu, gdje će uz puno tradicionalnih specijaliteta, muzički dio obogatiti lokalna grupa „Sinhro“ od 20 sati.

Organizatori naglašavaju da je svaki novogodišnji bazar humanitarnog karaktera, gdje će svaki izlagač donirati sredstva, koja su ove godine namjenjena Osnovnoj Školi Njegoš. Sakupljena sredstva sa humanitarne tombole takođe će ići u istu svrhu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније