Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

14. 12. 2016. 17:15 >> 17:01

SINDIKAT MEDIJA

Preispitati odluku o Softićevoj zaštiti

Sindikat medija apelovao je na Upravu policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova da još jednom preispitaju odluku o ukidanju zaštite koju ima novinar Tufik Softić i koja mu je, kako navode, od februara 2014. godine omogućavala bezbjedniji život.

Iz Sindikata su upozorili da razlozi zbog kojih je fizički vid zaštite uveden nijesu prestali. 

"Naprotiv, sudeći upravo prema Softićevim riječima, on se osjeća manje bezbjedno nego ranijih godina“, kaže se u saopštenju.

Iz Sindikata su podsjetili i na činjenicu koje su, kako su kazali, svjesne policijske starješine ali i cijela crnogorska javnost – da još nije utvrđeno ko je u dva navrata brutalno napao Softića.

"Smatramo da se ovakvom odlukom šalje loša poruka onima koji su napadali Softića, ali i ostale crnogorske novinare, a koji nikad nisu uhvaćeni“, kazali su iz Sindikata.

Kako su naveli, upravo je nekažnjivost napada na novinare, odnosno neophodnost prestanka sa tom praksom, ono na šta iz Brisela redovno opominju nadležne u Crnoj Gori ali se u našoj državi ništa ne mjenja.

Iz Sindikata medija zatražili su i objašnjenje na osnovu koje procjene je zaključeno da Softiću više nije potrebna zaštita, ko je i kad radio tu procjenu i kako se došlo do zaključka da je on sada bezbjedan.

"Posebno je zanimljiv način na koji je Softiću saopšteno da će mu zaštita biti ukinuta – telefonskim pozivom, ali nam upravo to daje nadu da odluka nije konačna“, dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније