Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ PR Centar ]

14. 12. 2016. 17:50 >> 17:27
3

ĐUKIĆ I KALAČ PORUČILE

"Pustite ego, dođite na četvrti Montenegro Prajd"

Isključivanje člana porodice zato što je drugačiji je stvar ega, a ne srca, smatra Jasmina Đukić, poručujući svima da puste ego i dođu na četvrti Montenegro Prajd.

Ona je, u video poruci povodom četvrtog Montenergro Prajda, koji će biti održan u subotu, kazala da je da doživljaj pripadanja, podrške, ljubavi su najvažniji i oni čine da, kako je navela, lakše postanemo bolji ljudi.

„S druge strane, kad isključimo nekog iz porodičnog sistema, samo zato što je drugačiji mi to radimo iz ega, jer srcem ne isključujemo, srce prihvata. Svakom pripada pravo da pripada, zato pustite ego i dođite sa vašim porodicama 17. decembra na četvrti Montenegro Prajd. Vidimo se“, rekla je Đukić.

Damira Kalač upitala je koliko smo u životu imali želja koje nismo ispunili zbog toga što su drugi smatrali da ne bi trebalo to da radimo.

„Vjerujem da se niste dobro osjećali zbog toga. Ako ispunajvate tuđe želje, onda to nije vaš život“, smatra Kalač.

Sa nama žive ljudi koji, kako je navela, često ne žive svoj život ispunajavjući očekivanja i nabližih članova porodice.

„Pustite ljude da žive onako kako oni misle da treba, da prave svoje izbore i da biraju za svoju porodicu ono što oni smatraju da je za njih najbolje. Podržimo one koji su odlučili da ipak žive svoj život. Dođite na četvrtu Paradu ponosa u subotu 17.decembra“, poručila je Kalač.

Kampanja je dio projekta “Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“ koji je započeo u januaru 2016. sa glavnim ciljem jačanja uloge civilnog društva i aktivista za ljudska prava u promociji ljudskih prava LGBT osoba. Specifični cilj projekta je doprinos implementaciji pravnog i strateškog okvira u oblasti ljudskih prava LGBT osoba. Projekat se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Video kampanju su podržale brojne poznate ličnosti iz civilnog sektora, medija i umjetnosti, a u narednim danima biće emitovane i njihove poruke podrške Montenegro Prajdu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније