Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

30. 12. 2016. 18:39 >> 22:41
1

VIJEĆE ZAKLJUČILO

Protiv organizovanog kriminala s novim kadrom

Razmotrivši sve češće obračune unutar kriminalnih grupa, Vijeće za nacionalnu bezbjednost je zaključilo da je u borbi protiv organizovanog kriminala potrebno dalje pravovremeno i profesionalno djelovanje nadležnih organa, što podrazumijeva i kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru. Što se tiče pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora, Vijeće je dalo punu podršku Tužilštvu u obezbjeđivanju efikasnog i transparentnog krivično - pravnog epiloga u ovom predmetu.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao predsjednik Duško Marković, održalo je danas prvu sjednicu u novom sastavu, saopšteno je nakon sastanka. Na Vijeću je razmatrana aktuelna bezbjednosna situacija, i donijeti zaključci u cilju unaprjeđenja ukupnog bezbjednosnog ambijenta u narednom periodu.

Kako se navodi, na sjednici je bilo riječi i o kriminalnom slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra. 

"Vijeće ocjenjuje da je Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Upravom policije i Agencijom za nacionalnu bezbjednost, u konkretnoj situaciji reagovalo stručno, pravovremeno i profesionalno, te da je takva reakcija modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti Države i građana. U tom smislu data je puna podrška Tužilaštvu u pravcu obezbjeđivanja efikasnog i transparentnog krivično-pravnog epiloga u konkretnom predmetu", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, razmatrana su i pitanja učestalosti obračuna unutar kriminalnih grupa.

"Vijeće je tim povodom zaključilo da je u borbi protiv organizovanog kriminala potrebno dalje pravovremeno i profesionalno djelovanje nadležnih organa, što podrazumijeva i kadrovske promjene u bezbjednosnom sektoru. Na Vijeću je jednoglasno potencirana neophodnost pune koordinacije i saradnje, i jedinstvenog i efikasnog djelovanja svih činilaca u sistemu bezbjednosti", stoji u saopštenju.

Vijeće je analiziralo i bezbjednosne prilike povodom nastupajućih novogodišnjih i vjerskih praznika, i zaključilo da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, uz zahtjev i instrukciju nadležnim organima u pravcu preduzimanja efektivnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti, u cilju očuvanja potrebnog nivoa bezbjednosti i sigurnosti.

Vijeće je predložilo Savjetu za odbranu i bezbjednost da za koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor odredi ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније