Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

04. 01. 2017. 11:18 >> 10:59
1

MEDENICA OCIJENILA

Sudovi će biti manje efikasni

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je za TVCG da je 2016. obilježio izvještaj Evropske komisije u kojem je naš pravosudni sistem označen kao najbolji od svih zemalja koje pretenduju da uđu u Evropsku uniju. Prema riječima Medenice sudovi u 2017. neće biti toliko efikasni, jer će se čekati na izbor sudija zbog novog zakonskog rješenja.

 

“Prošlu godinu je obilježila najbolja ocjena Evropske komisije za crnogorsko sudstvo od svih zemalja kandidata, što mi je drago jer se vrše uporedna ocjenjivanja.. Bojim se da će nam 2017. kada je riječ o efektivnosti i efikasnosti, odnosno učinku sudova, nešto lošija nego 2016.  A zašto? Zato što je veći priliv predmeta, a došlo je do implementacije novih zakona koji su usporili proces izbora sudija, tako da se na vrijeme izbora sudija mnogo više čeka nego po starom zakonskom rješenju i očigledno nećemo imati efektivnost u mjeri koju smo očekivali“, kazala je Medenica. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније