Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 06. 2013. 20:06 >> 20:48
2

SKUPLJE ULAZNICE U PARKOVE

VIDEO: Mrdaku cijena optimalna

Ovog ljeta posjetioci Nacionalnog parka "Durmitor" moraće da plaćaju skuplje ulaznice. Umjesto dva, ulaznica će koštati tri eura. U Nacionalnom parku smatraju da cijena odgovara ponudi.

Govoreći o poskupljenju cijene ulaznica, direktor Nacionalnih parkova Zoran Mrdak rekao je da se na Durmitoru za cijenu od tri eura dobijaju dva centra za posjetioce i pogledaju zbirku prirodnih kulturnih vrijednosti, interpretaciju, potpune informacije o parku...

"Imamo sve ono što nacionalni parkovi nude, dakle ta javna infrastruktura. Ta cijena je optimalna. Smatram da ona odgovara ponudi koju parkovi pružaju", rekao je Mrdak gostujuću u Dnevniku 2 Javnog servisa.

U NP Durmitor će, kako je rekao, uskoro biti postavljeni i javni toaleti. On smatra da se ne treba plašiti manje posjećenosti uprkos većoj cijeni ove sezone.

Ulaznicom ulažemo u razvoj

"Kada bi sproveli anketu kod stranca, shvatili bi značaj. Pozivam građane da shvate značaj da plaćanjem ulaznice ulažu u razvoj naših zaštićenih područja", objasnio je Mrdak.

Direktor NP "Durmitor" Tomo Pajović rekao je za RTCG da u tom kompleksu imaju dva avanturistička parka, koja će biti na samoj obali Crnog jezera.

"Takođe, jezero omogućava bavljanje sportskim ribolovom. Moguće je voziti se čamcem preko Crnog jezera", rekao je Pajović.

Mještani i turistički radnici nijesu oduševljeni poskupljenjem ulaznice, pa zato smatraju da će takav potez turiste otjerati, jer, kako ističu, osim prirode, park turistima ne nudi ništa drugo. 

"Ubijeđen sam da bi sigurno bilo više prihoda NP od dva nego tri eura , jer sigurno će biti mnogo ljudi koji će se vratiti, pogotovo porodica od pet članova- to je 15 eura. Ako plate još dva eura za parking, to je 17 eura. Ipak je to mnogo", rekao je drektor TO Žabljak Bato Nikolić.

 


 

Novinarka: Aleksandra Sjekloća Blagojević

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније