Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

05. 01. 2017. 19:59   >>  19:35 2

LIDERI PARTIJA

Mandić i Bečić čestitali Božić

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je Božićne praznike patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru eparhije mileševske Joanikiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

On je istakao da se i ovaj Božić dočekuje sa vjerom u jedinstvo srpskog naroda.

"Ta borba neprestana za ideale slobode i pravde vodila je naš narod kroz vjekove, a i u ovom vremenu smo suočeni sa najžešćim udarima na naše temelje i duhovnost. Oni koji danas pokušavaju da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, kao i mnogi drugi okupatori, prvo su udarili na našu Crkvu, NJegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Neprestano se atakuje i na druge vrijednosti srpskog naroda, na našu Republiku Srpsku, njenu slavu, i sve one koji su odlučili da beskompromisno brane srpski identitet. Naši protivnici moraju da znaju da mi tu borbu ne možemo izgubiti, jer su vrijednosti koje branimo neprolazne i duboko utkane u suštinu našeg postojanja", smatra Mandić.

Predsjednica Demokratske srpske stranke, Dragica Perović rekla je da je Božić praznik ljubavi i svjetlosti, koji podsjeća na važnost međusobnog poštovanja, povjerenja i razumijevanja.

Ona je poručila da Božić treba svi skupa da provedu u miru i radosti sa svojim porodicama i prijateljima, i da se duh sloge i dogovora koji krasi praznik prenese i na sve dane koji predstoje.

"Svima onima koji slave Novu godinu po starom Julijanskom kalendaru, najsrdačnije čestitamo predstojeću Novu godinu, sa željom za dobro zdravlje, sreću, lični i porodični prosperitet. Hristos se rodi – Vaistinu se rodi“, navela je Perović.

Božić da obnovi pokidane veze

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao svim vjernicima koji dolazeće praznike, Badnji dan i Božić proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

“Želim da ove, za mnoge porodice u Crnoj Gori, najblaže dane dočekaju u zdravlju, sreći, miru i ljubavi sa sobom i drugima i u atmosferi porodičnog zajedništva, koja predstavlja najznačajniji momenat božićne simbolike. U ove dane kada se porodice okupljaju oko svetog drveta - Badnjaka, neka nam Badnji dan i Božić, dani u kojima kulminiraju osjećanja praznične radosti i razdraganosti u svima nama, koji ga proslavljamo, srca ispune brigom za sve članove naših porodica i empatijom prema svim ostalim ljudima”, navodi se u čestitki Bečića.

On je dodao da želi i da Božić, praznik koji je sav prožet simbolikom mira, probudi u nama potrebu za obnavljanjem pokidanih veza i pomirenjem sa svima onima sa kojima smo u prethodnom periodu imali nesporazuma i nesuglasica, kako bismo zajedno mogli da zakoračimo i u Badnje jutro i u Božić i u Novu godinu i u bolje sjutra za sve nas.

“U to ime, još jednom, svim pravoslavnim vjernicima čestitam Badnji dan i Božić”, kazao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније