Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Jadran [ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2017. 17:41 >> 17:18

ZASAD NIJE ALARMANTNO

Mećava u zaleđu Boke i na Orjenu

Prvi veliki snijeg s vjetrom zahvatio je zaleđe Boke Kotorske. Na putnim pravcima u hercegnovskom zaleđu, od Kruševica do Vrbanja i na Ublima, u toku je čišćenje snijega, kako bi se dionice osposobile za nesmetano saobraćanje.

Situacija, za sada, nije alarmantna, ali je bilo neophodno krenuti odmah sa raščišćavanjem kako bi se prolaznicima omogućilo brže i lakše kretanje, ali i kako bi kamioni preduzeća Čistoća mogli da idu ka Dugonji i odlažu otpad, piše Radio Jadran.

Angažovano je nekoliko firmi, Univerzal Monte, odnosno Fortis Mont sa kojima Stambeno komunalno ima ugovore o čišćenju puteva.

Snijeg na Orjenu počeo je da pada za vikend, i do juče u 14 sati bilo ga je oko 10 cm. Od sinoć pada pojačanim intenzitetom i najvjerovatnije ga ima već oko pola metra u predjelu Vratla, kazao je Radiju Jadran predsjednik PK Subra, Duško Avramović.

On ujedno preporučuje svima koji imaju namjeru da putuju ka Orjenu, da ne idu bez zimske opreme i obavezno u pratnji više ljudi.

"Snijeg je intenzivnije počeo da pada sinoć između 22 i 23 h. Ovdje je bilo djelimično vedro, međutim, gore je već bilo “stislo”, što je i neki pravi početak sniježnih padavina ove zime. Koliko znam, pored puteva je već obezbijeđen pijesak da bi se mogao posipati ukoliko bude leda i poledice. Preostaje nam da vidimo kako će se situacija dalje odvijati", poručio je kratko Avramović.

Služba zaštite i spasavanja i Planinarski klub Subra ranije su apelovali na građane i goste koji planiraju da predstojeće praznične dane vikenda provedu u višim, planinskim predjelima, na posebne mjere opreza zbog najave izuzetno hladnog arktičkog talasa sa jako niskim temperaturama i snažnim udarima sjevernog vjetra. Prema sinoptičkoj najavi hladni arktički talas se očekuje večeras, dok se najveći udari očekuju u toku petka i subote praćeni na momente i orkanskom burom.Temperatura u višim predjelima će se kretati od -10°C dnevna, a jutarnja i noćna će se spuštati čak i ispod -20°C.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније