Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 01. 2017. 17:36 >> 17:16

NAKON POSKUPLJENJA GORIVA

Autoprevoznici analiziraju cijene karata

Treće, najveće poskupljenje goriva od polovine decembra, neće biti i posljednje, pribojavaju se autoprevoznici. Zato analiziraju, da li da cijene karata ostanu iste, kaže predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija.

"Postajemo nekonkurentni na međunarodnom tržištu. Sa druge strane, povećanje cijena može da izazove udar na standard naših građana, zato je potrebna ozbiljna analiza. Sa našim procjenama da će cijene nafte i goriva i dalje rasti, neminovno će dovesti do poskupljenja prevoza", kaže Salamadija.

Da li će biti skuplje i osnovne životne namirnice, zavisi od volje trgovaca, smatra Olga Nikčević iz Centra za zaštitu potrošača. To bi im kaže, sada bio i dobar izgovor.

"Mislim da ima prostora da se ne povećavaju cijene. Ali trgovcima na kraju ni ne treba izgovor, slobodno je formiranje cijena. Oni mogu da stave cijene po njihovoj želji. Da li je gorivo poskupilo ili ne potpuno je beznačajno", mišljenja je Nikčević.

Nije sve ni do trgovaca, kažu iz kompanije VOLI. Cijene zavise od dobavljača, napominje portparolka te kompaije Olivera Šuškavčević.

"Trgovačke kuće ne diktiraju cijene. Uglavnom sva poskupljenja dolaze od strane dobavljača. Što se nas tiče trudićemo se da održimo postojeće cijene što duže, ali kad nabavne cijene porastu, bićemo prinuđeni i mi da se prilagodimo", poručila je Šuškavčević.

Ljiljana Bojović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније