Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Jadran [ Objavila R.B. ]

10. 01. 2017. 19:11 >> 18:47
1

DOZVOLE PRAVOSNAŽNE

HN: Karići će graditi na Toploj

Srpski biznismeni braća Karić ponovo grade na lokaciji ispod Zavičajnog muzeja u Herceg Novom, kod tunela na Toploj, sudeći po novoj građevinskoj tabli, na kojoj je za početak radova upisan 26. decembar 2016. godine, a završetak do 2018.

Advokat poznate braće biznismena, Vukašin Šimrak, potvrdio je informaciju da su članovi porodice Karić dobili dozvole za gradnju i za sanaciju terena.

"Obje dozvole su pravosnažne, ali za početak radova još je potrebno podnijeti zahtjev Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju, za odobravanje prilaza sa Šetališta, jer se drugačije ne može prići lokaciji, pa je to praktično nužni prilaz", kazao je Šimrak.

On vjeruje da će zahtjev biti odobren uz određene uslove koji su  propisani Zakonom. Karići su zahtjev podnijeli prije 15-ak dana. Njime je jasno definisano, u odnosu na Ugovore sa izvođačima radova, tačan broj, vrsta vozila i vrijeme kada će koje vozilo prolaziti Šetalištem. Početak radova se očekuje u narednih 10-ak dana.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova na najatraktivnijoj lokaciji u Herceg Novom, kod tunela, na Šetalištu, uz more, okončan je sudskim poravnanjem, kazao je Šimrak.

"Karići su uplatili, radi obezbjeđenja izvršenja sudskog poravnanja, 70 hiljada eura na depozit Suda u Herceg Novom, radi sanacije terena na kojem je ranijim izvođenjem radova prouzrokovana šteta", ističe Vukašin Šimrak.

Braća Karić grade, po stambenoj dozvoli, stambeno-porodičnu dvojnu kuću, odnosno zgradu sa bazenom. Takođe, na Savini je, na lokaciji, površine, 10-ak hiljada kvadrata, u planu izgradnja kondo hoteta za koji je u pripremi dokumentacija.

Podsjećamo, investitor, odnosno braća Karić, radove na placu od 1818 kvadrata kod tunela započeli su 2009. godine. U junu 2009. godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje dobijeno od Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za navedene objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније