Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavili: I.P./R.B. ]

11. 01. 2017. 19:52   >>  21:14 12

CG PRIMORJE U BIJELOM

Večeras snijeg u Herceg Novom, Baru...

U Herceg Novom je u kasnim popodnevnim i večernjim satima snijeg nastavio da pada. Temperatura je trenutno oko nule, a prema najavama meteorologa tokom noći će biti do -4 stepena Celzijusova.

Ekipe "Stambeno-komunalnog", "Čistoće", "Vodovoda i kanalizacije", kooperantskih firmi, kao i službi komunalne policije i zaštite i spasavanja su na terenu i neprekidno rade na čišćenju i nasipanju saobraćajnica. Sva raspoloživa mehanizacija je u upotrebi, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi Ilija Peulić.

Dionica Krašići-Zabrđe, na poluostrvu Luštica, zbog leda je zatvorena za saobraćaj, do sjutra kada će biti očišćena te se građani mole da koriste alternativne putne pravce.

Radnici "Crnagoraputa" održavaju pravce ka graničnim prelazima sa Hrvatskom, Debelom Brijegu i Konfinu.

Bez prestanka se radi na čišćenju putnog pravca prema Trebinju i puteva prema podorjenskim selima.

Sve ekipe će posao nastaviti tokom noći, kako bi saobraćajnice održali prohodnim i posuli da spriječe stvaranje leda.

Bar je večeras prekrio snijeg. Počeo je da pada oko 18 sati.

 

Boka je jutros osvanula u bijelom. Snijeg je padao i u Budvi.

Radio Jadran javlja da je snijeg u Herceg Novom počeo da pada u šest sati i 40 minuta, te da je do osam sati napadalo oko pet santimetara sniježnog pokrivača.

"Snijeg je prekrio tlo. Morska obala sa snijegom, đardini, krovovi Novog, rijedak su prizor. Snijeg davno nije ovoliko napadao. Doduše, 5. januara s jakim vjetrom snijeg je samo provijavao, a danas je sve prekrio", piše Radio Jadran.

Radnici "Čistoće" izašli su odmah na ulice, čiste trotoare, a radnici JKS će uskoro posipati ulice rizom i solju da bi spriječili klizanje u slučaju poledice. Građani bi trebalo da budu oprezni.

Pahulje su zavijale u Herceg Novom i oko 14 sati.

Temperatura vazduha u Kotoru u 15 sati iznosila je 0 stepeni. Snijeg je padao više od pola sata, a sniježni pokrivač je par centimetara.

I u tivatskoj opštini se uhvatio bijeli pokrivač - zabijeljelo je na Aerodromu, u Kalimanju, Seljanovu...

 

Najviše snijega jutros je bilo na Žabljaku, 46 centimetara, u Plavu 40, a na Cetinju i u Rožajama 37. U Kolašinu je izmjereno 33, u Andrijevici i Šavniku 32, a u Beranama 26 centimetara.

U Pljevljima je trenutno 23 centimetra snijega, u Bijelom Polju 21, u Plužinama 14 i u Nikšiću deset centimetara.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније