Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 06. 2013. 10:43 >> 10:44

CETINJE

Najstariji vrtić prolavio rođendan

Svečnom priredbom koja je održana u Sportskom centru, najstarija crnogorska predškolska ustanova „Zagorka Ivanović“ sa Cetinja obilježila je svoj 110. rođendan.

Pozdravljajući brojne posjetioce, direktorica vrtića Senka Vuksanović kazala je da se obilježavajući 110. rođendan može reći da cetinjski vrtić iz godine u godinu postaje sve mlađi i mlađi, i zahvalila je roditeljima i vaspitačima sto su učestvovali u organizaciji događaja.

„U programu učestvuje 350 djece svih uzrasta koju se prethodnih mjeseci vrijedno radili sa svojim vaspitačicama i pripremili nam zaista interesantan program.Vjerujte nije bilo lako pripremiti sve ovo“rekla je Vuksanović.

Na scenu su zatim stupili mališani cetinjskog vrtića koji su uz ovacije publike izvodili brojne muzičke i ritmiče numere kao što su „Ples na kiši“, „Strane svijeta“, „Deset ljudih gusara“, „Bubamare“, „Kad se male ruke slože“, „Mama,tata i ja“ i mnoge druge za čije koreografije su se pobrinule njihove vrijedne vaspitačice.Posebnu pažnju privukla je folklorna grupa koja je izvela igre iz Crne Gore i Vranja u koreografiji Jasminke Tatar.

Direktorica vrtića Senka Vuksanović nam je rekla i da će dio ovog programa djeca izvesti i na Svečanoj akademiji koja će biti organizovana 12.juna u Zetskom domu povodim velikog jubijela ali i povodim Kolonije prijateljstva.

„Najstariji vrtić u Crnoj Gori sa ponosom je domaćin ovog događaja koji će okupiti djecu iz nekoliko gradova bivše Jugoslavije koji će naredne nedjelje biti naši gosti ,za koje smo pripremili i bogat program koji će uključiti posjete znamenitostima kako Prijestonice,tako i drugih gradova“, naglasila je Vuksanović dodajući da u posjetu Cetinju stiže 61 dijete iz Sombora, Štipa, Bijeljine, Banja Luke i Šabca.

Najstariji vrtić u našoj zemlji osnovan je daleke 1903. godine na inicijativu Sofije Petrovne, načelnice „Djevojačkog instituta“ a pod pokroviteljstvom kćerke kralja Nikole, Milice Nikolajevne u Prestonici Crne Gore,i tada je nosila ime „Djetski sad“.

Godine 1959. „Djetski sad“ je preimenovan u Dječji vrtić „Zagorka Ivanović“ koji danas u svom sastavu ima tri vaspitne jedinice u kojima radi 67 radnika i koji pohađa preko 400 mališana rasporedjenih u 19 vaspitnih grupa od čega šest jasličnog uzrasta.


Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније