Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 01. 2017. 13:42 >> 13:19

ŽRTVE NASILJE

Za četiri mjeseca 1.075 poziva

Za posljednja četiri mjeseca 2016. godine, projektni tim Nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici primio je 1.075 poziva.

 

"Žrtve lično su uputile 924 poziva, dok nam je 151 poziv stigao od trećih lica koji su pozivali u korist žrtava. Najčešće su pozivali rođaci, građani, službenici institucija i NVO", navodi se u saopštenju.

Tokom prethodna četiri mjeseca pruženo je ukupno 1.350 usluga od čega najviše usluga informisanja 585 puta, zatim povjerljivi razgovori/emocionalna podrška 407 puta, 161 psihološko savjetovanje, 69 posredovanja prema institucijama, 22 urgentne intervencije za pomoć, zahtjev za sklonište 12 puta i drugo.

"U prethodna četiri mjeseca pozivi su pristigli iz 15 opština u Crnoj Gori. Najviše poziva je stiglo iz Nikšića 300 poziva, zatim iz Podgorice 292, Bar 72, Budva 69, Herceg Novi 62, Kotora 56, Cetinje 50, Rožaje 43, Pljevlja 27, Danilovgrad 25 Berane 25, Bijelo Polje 24, Ulcinj 18, Plav devet, Tivat dva i Kolašin jedan poziv", navodi seu saopštenje.

Podsjećaju da je linija besplatna za pozive sa bilo koje mreže u Crnoj Gori i dostupna je 24 sata, sedam dana u sedmici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније