Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 06. 2013. 13:37 >> 13:37

ODLUČENO

U MUP-u i policiji posao za 22 pripravnika

Policajci, njih 22, koji su u junu prošle godine završili policijsku akademiju u Danilovgradu, pripravnički staž odradiće u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije.

Iz službe za odnose sa javnošću MUP-a agenciji MINA saopšteno je da je ministar Raško Konjević pokrenuo postupak za zasnivanje radnog odnosa, na određeno vrijeme, u trajanju od 12 mjeseci u svojstvu pripravnika, sa 22 svršena polaznika Četvrte generacije Policijske akademije u Danilovgradu.

“Odluka je poslata Upravi za kadrove koja će, vjerujemo, u najkraćem mogućem roku raspisati oglas. Čim se završe zakonske procedure vezane za prijem novih kadrova, pripravnici će početi sa radom”, kazali su iz MUP-a.

Kako su objasnili, odluka o raspisivanju oglasa za pripravnike je donijeta nakon što je Vlada na sjednici 10. maja dala saglasnost da se 22 svršena polaznika IV generacije Policijske akademije u Danilovgradu, zaposle kao pripravnici u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije.

Oni su objasnili das u se policajci koji su diplomirali u junu 2012. godine, više puta obraćali MUP-u s molbom za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu, odnosno Upravi policije.

“Uvažavajući njihovu želju za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu, a imajući u vidu i potrebu unaprijeđenja postojećih kadrovskih kapaciteta MUP-a, Konjević i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Slavko Stojanović razgovarali su sa polaznicima i konstatovali potrebu angažovanja polaznika Policijske akademije u statusu pripravnika”, naveli su iz MUP-a.

Prema njihovim riječima, na taj način je nastavljena saradnja Ministarstva i Policijske akademije u cilju obezbjedjivanja obrazovanog i stručnog kadra, koji će u narednom periodu nositi reformske procese tokom pregovaračkog postupka sa Evropskom unijom.

Konjević i Stojanović, kako su saopštili iz MUP-a, veoma su privrženi jačanju kadrovskih kapaciteta i podizanju profesionalnih standarda kojih će se pridržavati svi službenici i namještenici u institucijama na čijem su oni čelu.

“Samo profesionalna služba može da odgovori svim izazovima sa kojima se suočava crnogorsko društvo u procesu snaženja pravne države”, poručili su iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније