Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 01. 2017. 18:26 >> 18:03

ŠEHOVIĆ - MOČNIK

Jačanje saradnje sa Slovenijom među prioritetima

Intenziviranje odnosa Crne Gore i Slovenije u oblasti obrazovanja, uključujući otvaranje više mogućnosti da dijaspore učestvuju u obrazovnim aktivnostima, posebno u izučavanju maternjeg jezika, biće među prioritetima buduće saradnje, ocijenjeno je na sastanku predstavnika dvije države.

Ministar prosvjete Damir Šehović sastao se danas sa slovenačkim ambasadorom Mitjom Močnikom, predstavnicima slovenačkog Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta i Kancelarije za slovenačku dijasporu.

Šehović je naglasio da će Ministarstvo prosvjete, u okviru svojih nadležnosti, voditi računa o crnogorskoj dijaspori uključujući i Sloveniju, ali i pružiti punu podršku slovenačkoj dijaspori u Crnoj Gori putem jačanja zajedničkih aktivnosti obrazovnih institucija dvije države.

„Na sastanku je istaknuto da će ovo biti nastavak dobre saradnje, koja je formalizovana i postojećim Protokolom o saradnji u oblasti obrazovanja, kao i nedavno potpisanim sporazumom dvije vlade o saradnji u kulturi i obrazovanju“, saopšteno je iz Ministarstva.

Sporazum je, kako se navodi, jedan od osnova za realizaciju i jačanje programa koji se odnose na razmjenu studenata, profesora, stipendije, istraživače i eksperte, saradnju univerziteta i obrazovnih institucija, kao i na podsticanje uzajamnog učenja jezika i drugih oblika razmjene informacija.

„Sagovornici su se saglasili da postoji obostrana volja da naredni period bude obilježen realizacijom planiranih aktivnosti i izrazili uvjerenje u kontinuirani napredak bilateralnih odnosa kada je riječ o obrazovanju“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније