Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

13. 01. 2017. 08:35 >> 08:11

TOKOM 2016. GODINE

Žrtve mobinga tri muškarca i žena

Tokom 2016. godine Inspekciji rada prijavljena su četiri slučaja mobinga u kojima su žrtve bile jedna žena i tri muškarca.

Inspekcija rada primila je tokom 2016. godine četiri prijave za mobing, tri iz Podgorice i jednu iz Bijelog Polja, u kojima su, prema riječima glavne inspektorke rada, Angeline Međedović, žrtve bile jedna žena i tri muškarca.

To je, kako je rekla, upola manje nego u 2015. godini kada je bilo osam prijava mobinga u kojima su u tri slučaja žrtve bili muškarci, a u pet žene.

"Od ukupno 1.814 podnijetih inicijativa Inspekciji rada u 2015. godini, osam se odnosilo na mobing, tri muškarca i pet žena. S obzirom da se radilo o žalbi na mobing, ali bez ugroženog ili uskraćenog konkretnog prava iz rada i po osnovu rada, podnosioci inicijativa su upućivani prvenstveno na zaštitu kod poslodavca, a potom na sudsku zaštitu ili zaštitu pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova, kao i na Zaštitnika ljudskih prava i sloboda", rekla je Međedović za Dnevne novine.

Moberi su, ističe, i muškarci i žene.

"Mober može biti poslodavac u odnosu na zaposlenog (vertikalni mobing), zaposleni prema drugom/ im zaposlenim (horizontalni mobing), ili treće lice sa kojim zaposleni ili poslodavac dolazi u kontakt prilikom obavljanja poslova na radnom mjestu", precizirala je Međedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније