Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2017. 11:33   >>  11:11 1

PODGORICA

Nepokretnom mladiću potrebna pomoć

Nevladina organizacija Banka hrane apoelovala je na nadležne institucije i sve građane dobre volje da pomognu 34-godišnjem Vasku Gazivodi iz Pogorice, koji je lošeg zdravstvenog stanja, nepokretan, i živi u lošim uslovima.

Banci hrane se javio jedan građanin Podgorice koji je tražio načina da pomogne Gazivodi.

"Taksista sam i danas u toku radnoga vremena sam dobio poziv za vožnju kod Poliklinike Kliničkog centra i tamo su na kolica doveli čojveka od 34 godine, Dada Gazivodu, koji je bio u bolnici 38 dana. Niko od porodice mu nije došao u posjetu i u lošem je zdravstvenom stanju. Trenutno je nepokretan", navodi se u pismu.

Piše da su taksisti doktori rekli gdje Gazivoda stanuje, u blizini hotela "Lovćen" u Tarabosškoj ulici, i da će ga tamo sačekati brat i majka pacijenta. Međutim, kako je kazao taksista, tamo nije bilo nikoga.

"Kuća je prazna, sve nešto razbacano i nikakvi uslovi za život. Imao je euro da mi plati vožnju koja je koštala dva eura. Onda sam zvao policiju. Rekli su mi da ga vratim nazad u bolnicu, s tim da je on na svoju ruku izašao iz bolnice i nije htio da se vrati jer kaže da su ga loše tretirali. Pošto nije htio u bolnicu, došla je policija i uzela njegove podatke i rekli mi da ga vratim tamo. Potom je došao jedan njegov drug i ostavili ga u kuću, s tim da smo ga ubjeđivali da se vrati u bolnicu, ali nije htio iz nekih njegovih razloga. U tu kuću đe smo ga ostavili nema nista. Ja na kraj radnog vremena zamolio ženu da skuva neku supu i dodao jedan jorgan i još nešto tečnosti i hrane i ponio mu. On se skoro ukočio, ne može da mrdne pošto mu je noga operisana", naveo je taksista u pismu, koje je Bnaka hrane proslijedila Centru za socijalni rad, Ministarstvu rada i socijalcnog staranja, Sekretarijatu za socijalni rad i Ombdusmanu.

"Svi koji mogu pomoći, kontakt čovjeka koji je napisao pismo i koga možete kontaktirati da Vas uputi kako da stignete do nesrećnog momka, dobićete od Banke hrane na broj telefona +382 69 495 680, na mejl bankahraneog@gmail.com ili preko naše Fejsbuk stranice", saopštio je volonterski tim Banke hrane.

Skupljaju toplu odjeću i ćebad u subotu

Na inicijativu Stefana Garića i Tanje Asanović iz Podgorice, u saradnji sa Bankom hrane, u subotu 14. januara, od 17:30 sati kod Sahat kule u Podgorici, organizuje se humanitrana akcija "Budi human", tokom koje će se prikupjlati obuća, odjeća, ćebad i slično za najugroženije.

"Ideju smo preuzeli od sličnih akcija iz našeg okruženja. Prvenstveno, želimo da pomognemo dvojici beskućnika Zoranu i Životi, kao i ostalim socijalno ugroženim sugrađanima. Donirajmo jakne, kape, rukavice, ćebad i ostale dijelove tople garderobe i pokrivača", saopšteno je iz Banke hrane.

Biće postavljena i kutija za sakupljanje novca kako bi se prikupila sredstva za dalje plaćanje stanarine dva beskućnika, koji su živjeli u napuštenom javnom toaletu u centru Podgorice, kod mosta Milenijum.

Centar za socijalni rad im je ove nedjelje našao smještaj u kojem će boraviti dva mjeseca.

Iz Banke hrane su kazali da bi bi u martu trebalo da bude pokrenuto Sklonište za beskućnike koje se dugo čeka.

"U tom slučaju Zoran i Života bi imali gdje stanovati. U suprotnom, opet bi bili na ulici. Potrebam im je novac i za plaćanje računa za struju i vodu, kao i za nabavku hrane i higijenskih sredstava. Moguće je da će biti potrebni i ljekovi. Tražimo način kako da obezbijedimo zdravstveni pregled za ova dva čovjeka", naveli su iz Banke hrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније