Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ TVCG ]

13. 01. 2017. 16:09 >> 15:49
38

MLADI NOVE

Kliničkom poklonili "Kosovku devojku"

Nakon što je bakrorez "Kosovka devojka" nedavno uklonjen iz hola Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, predstavnici kluba mladih Nove srpske demokratije, jutros su direktoru Urgentnog centra, Nerminu Abdiću, donijeli na poklon repliku te slike, s namjerom da mu je uruče.

Abdić je, međutim, već saopštio da premještanje slike nema političku, ili bilo kakvu drugu konotaciju i da je sliku sklonio zbog restauracije, jer su neodgovorni građani vremenom na njoj ugravirali imena.

Abdić je u pisanom odgovoru predsjedniku kluba mladih Nove srpske demokratije objasnio da KBC ima jasno defeinisanu proceduru koje se odnosi na uručenje donacije shodno zaključenom Ugovoru o poklonu koji je u ovom slučaju izostao.

"S obzirom da je Abdić izrazio zabrinutost za kulturno nasljeđe države i poslao sliku na restauraciju, mi smo do završteka resturacije slike 'Kosovske devojke' odlučili da mu poklonimo repliku koja može da stoji u holu Urgentnog centra, a nakon što slika bude restuarirana, on staru sliku može vratiti na mjesto gdje je stajala više decenija, a ovu može staviti u svom kabinetu", poručio je predstavnik mladih Nove srpske demokratije, Koča Đurišić.

Iz KCCG-a su ponovili da bakrorez planiraju da restauriraju zbog oštećenja.

"Slika nije uklonjena iz Urgentnog centra, već je stavljena u prostoriju gdje borave naši zaposleni iz razloga što je ostećena, što se može i vidjeti. To je dokaz koliko mi vodimo računa o društvenoj imovini. Ovo je imovina svih građana Crne Gore, poklon koji je Klinički centar dobio, a ovo nije jedini primjer kako se mi odnosimo prema imovini koju smo dužni svi da čuvamo. Pogledajte koliko je ostećena. Planiramo da je restauriramo i zbog toga je izmještena tu", rekla je portparolka KCCG-a, Gorica Soković.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније