Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Antena M [ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2017. 08:53 >> 08:31
43

AMFILOHIJE NA MOLEBANU

"Šačica bogataša opljačkala CG"

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije Radović je, tokom služenja molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, poručio da Crnu Goru drži šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći.

Južnoslovenski komunizam, kao, kako je dodao Amfilohije, jedna velika ideja, nije uspjela zato što nije bilo Božijeg blagoslova.

“Zato što se temeljila na ubistvu Boga u ljudima. Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je”, kazao je Amfilohije.

To je, smatra on, slučaj sa svim južnoslovenskim zemljama, pa i sa Crnom Gorom.

"Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i obogatili se preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu", dodao je Amfilohije, prenosi Antena M.

On se osvrnuo se i na NATO integracije.

"Ono što su radili Krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije", istakao je on.

Kako je kazao, priznanje Kosova od strane crnogorske vlasti, izdajstvo je Crne Gore.

“Nema veće i strašnije izdaje Crne Gore od toga što je sadašnja vlast učinila u ime Crne Gore, odrekavši se svetog Petra Cetinjskog, svetog Petra II Lovćenskog, Crne Gore i mučeničke krvi onih koji su oslobodili je 12. i 13. decembra. To mogu samo izdajnici Crne Gore, oni koji stvaraju novu istoriju”, poručio je Amfilohije.

Pogrešno je mišljenje, kaže, da se samo ekonomijom može usrećiti narod.

“Bez duhovne i moralne obnove, nema napretka", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније