Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 01. 2017. 14:26 >> 14:08

TREĆI SUSRET

Papa primio Abasa u Vatikanu

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja primio je danas palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji je potom u Vatikanu otvorio palestinsko diplomatsko predstavništvo.

Zgrada palestinskog predstaništva se nalazi preko puta Vatikana a u njoj se nalaze ambasade Perua i Burkine Faso pri Svetoj stolici.

Abas je u kratkoj izjavi novinarima ponovio da se Palestinci protive da američka ambasada iz Tela Aviva bude premještena u Jerusalim.

"Ne možemo još ništa da kažemo jer se to nije dogodilo, ali ako se dogodi to neće pomoći mirovni proces", rekao je Abas.

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trap obećao je tokom izborne kampanje da će SAD priznati ujedinjeni Jerusalim kao glavni grad Izraela i sprovesti odluku Kongresa SAD da se ambasada tamo preseli iz Tel Aviva.

To bi izazvalo veliko nezadovoljstvo Palestinaca koji žele da istočni dio Jerusalima bude glavni grad njihove buduće države čije formiranje traže kao dio mirovnog sporazuma s Izraelom.

Abas je tokom 20 minuta razgovarao s papom koji ga je srdačno dočekao. To je treći susret Abasa i pape. Palestinski predsjednik je Franji kao poklon donio kamen iz crkve Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније