Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2017. 14:58   >>  14:37

PLJEVLJA I DANILOVGRAD

Spašavali bolesne i zavijane

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore imao je nekoliko akcija u proteklih 48 sati.

Direktorat je juče koordinisao akcijom spašavanja u Donjim Leverima kod Pljevalja koja je trajala pet sati. Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je bio transport bolesnika, jer zbog neprohodnosti puta auto Hitne medicinske pomoći nije moglo doći do kuće ugroženog.

Druga akcija spašavanja bila je sinoć u mjestu Studeno u Danilovgradu tokom koje su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Danilovgrad i Specijalne antiterorističke  jedinice Uprave policije uspješno evakuisali dvije osobe koje se bile zavijane u vikendici u tom mjestu.

"Akcija je započeta u popodnevnim satima, a okončana je poslije ponoći. Zbog zdravstvenog stanja jednog lica, kao i neprohodnog puta, neophodno je bilo na lice mjesta izaći motornim sankama i tako izvršiti evakuaciju", kazali su iz MUP-a.

Podsjećaju da građani u slučaju da im zatreba pomoć mogu zvati na brojeve hitnih službi - 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

"Ovim putem molimo građane da ne zloupotrebljavaju broj 112 za lične i nerealne zahtjeve, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju kada je to zaista potrebno", apeluju iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikacionog centra 112 u od 4. do 13. jauara primio 3359 poziva od kojih je najveći broj poziva bio informativnog karaktera, od čega je 112 poziva bilo iz nadležnosti Uprave policije i 51 poziv za Hitnu medicinsku pomoć, dok je formirano 47 slučajeva koji su u nadležnosti Direktorata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније