Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2017. 08:29 >> 08:34
1

ZA DESET GODINA

Ustavni sud osporio 364 zakona

Od donošenja Ustava Crne Gore 2007. do danas, pred Ustavnim sudom osporena su 364 zakona, od kojih 135 u posljednje tri godine.

Brojnost zakona koji su osporeni ukazuju na izostajanje šireg političkog konsenzusa prilikom njihovog usvajanja, kazala je za Pobjedu predsjednica ustavnog suda Desanka Lopičić. Dodala je da je više odluka u kojima je sud utvrdio neustavnost pojedinih odredaba zakona.

Lopičić je saopštila da je zahtjev za ocjenu ustavnosti zakona o majkama sa troje ili više djece u fazi redakcijske obrade.

"Ustavni sud je na sjednici od 29. decembra 2016. pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti odredaba člana 4. (čl. 54. a i 54. b) Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti. Rješenje je u fazi redakcijske obrade nakon čega će biti dostavljeno učesnicima u postupku kao i objavljeno na vebsajtu Ustavnog sud", saopštila je opičić.

Ni kada je posrijedi postupak o ocjeni ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, Lopičić nije mogla da saopšti konkretne informacije.

"Razumijem da je ovo pitanje motivisano povećanom pažnjom javnosti za ovaj predmet. Ono što mogu da kažem o ovom predmetu je da je u radu, da je završen prethodni postupak i da će javnost o ishodu odluke u ovom predmetu biti blagovremeno obaviještena", saopštila je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније